Τομέας Περιβάλλοντος: Σκοπός και Ομάδα Εργασίας

ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: Εμμανουήλ Γεώργιος | Δασοπόνος – Περιβαλλοντολόγος (Msc)

ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ:

  1. Παγούνη Βασιλική (Εκπαιδευτικός)
  2. Σαγκιώτη Βασιλική (Εικαστικός)
  3. Ψαρολόγου Μαρία (Αρχιτέκτονας)

ΣΚΟΠΟΣ:

Ο Δημοτικός Οργανισμός Περιβάλλοντος Πολιτισμού Αθλητισμού και Τουρισμού, είναι επιφορτισμένος με ένα ευρύ φάσμα αρμοδιοτήτων, όπως είναι ο τομέας των Πολιτιστικών, Αθλητικών, Τουριστικών και Περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων του Δήμου Ναυπλιέων!

Σκοπός και στόχος του τομέα Περιβάλλοντος είναι η διενέργεια πολυ-θεματικών περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων, μέσω των οποίων επιτυγχάνεται η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε μείζονος σημασίας οικολογικά προβλήματα, τόσο τοπικής όσο και ευρύτερης κλίμακας.

Ο τομέας περιβάλλοντος πέραν των δικών του περιβαλλοντικών δράσεων που οργανώνει σε ετήσια βάση, συμμετέχει ταυτόχρονα σε όλες τις εθνικές, ευρωπαϊκές αλλά και παγκόσμιες εκστρατείες περιβαλλοντικών δράσεων.

Στο σύνολο τους οι δράσεις, πραγματοποιούνται σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς, όπως είναι τα σχολεία, οι δημοτικές επιχειρήσεις, ο στρατός, το λιμενικό σώμα, οι σύλλογοι αλλά και οι απλοί πολίτες.

Τέλος, θα πρέπει να πούμε ότι γίνεται έντονη προσπάθεια για την ανάδειξη του φυσικού κάλους και της βιοποικιλότητας, τόσο της πόλης του Ναυπλίου όσο και των υπολοίπων διαμερισμάτων του Δήμου, καθώς ενδημούν σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας!

 

 

  1. Πρόσφατα
  2. Δημοφιλή

logo nafplio dimosdiaygeia logo