Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνέντευξη Τύπου της Οργανωτικής Επιτροπής Μαραθωνίου Ναυπλίου 2018

03 Μαρ, 2018

«Μαραθώνιος Ναυπλίου 2018 – Nafplio Marathon 2018»

Συνέντευξη Τύπου της Οργανωτικής Επιτροπής 2/03/18

  • Παρουσίαση όλων των παράλληλων πολιτιστικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μαραθωνίου Ναυπλίου και άλλων σημαντικών ανακοινώσεων.
  • Παρουσίαση των Αγωνιστικών λεπτομερειών και Συμμετοχών της διοργάνωσης του Μαραθώνιου.
  • Απόδοση του Κοινωνικού μερίσματος στα ΑμεΑ Αργολίδας από τον Παλαμήδειο Άθλο 2017.
  • Ανακοίνωση των Κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για το Σάββατο 3/03/18 και την Κυριακή 4/03/18

Με οικοδεσπότη τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου, Δήμαρχο Ναυπλίου κ. Δημήτρη Κωστούρο, Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Τάσου Χειβιδόπουλου, των Δ/ντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαιδευσης και του Δ/τη της Τροχαίας, έγινε η ΤΕΛΙΚΗ  παρουσίαση των οργανωτικών λεπτομερειών του 5ου Μαραθωνίου Δρόμου Ναυπλίου που είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 4 Μαρτίου 2017

Ο Δήμαρχος, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Δήμου για την διοργάνωση ενός τόσο μεγάλου και  σημαντικού δρομικού  αθλητικού γεγονότος στο Ναύπλιο, την ανταπόκριση που έτυχε η διοργάνωση από όλους τους θεσμικούς κρατικούς, τοπικούς και εθελοντικούς φορείς της πόλης και ευχαρίστησε όλους τους φιλάθλους δρομείς και τους Αθλητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ο.Ε.. και δήλωσαν μαζικά  την συμμετοχή τους στην μεγαλύτερη γιορτή της Πελοποννήσου και μία από τις μαζικότερες στην Ελλάδα.

Αναφέρθηκε στα παράλληλα προγράμματα και τις παράλληλες δράσεις του Μαραθωνίου Ναυπλίου που τον καθιστούν πρότυπο συνέργειας και αποτελέσματος  Πανελληνίως.

Ευχαρίστησε τους Χορηγούς της διοργάνωσης, τους Δημότες που αγκάλιασαν την διοργάνωση και τους κάλεσε  να συμμετέχουν στον Μαραθώνιο και στους παράλληλους αγώνες και να χαρούν την ημέρα του αθλητισμού της πόλις τους ακολουθώντας τις οδηγίες της Τροχαίας και των Στελεχών της Ο.Ε., διευκολύνοντας τους αγωνιζόμενους Αθλητές. Κάλεσε όλους τους πολίτες, η Κυριακή 4/03/2017 να είναι η μέρα χωρίς αυτοκίνητα για την πόλη του Ναυπλίου καθώς η δρόμοι που διατρέχουν οι Αγωνιζόμενοι θα είναι κλειστοί από τις 08:00 μέχρι τις 15:00.

Απέδωσε το κοινωνικό μέρισμα του Παλαμηδείου Άθλου 2018 στον Σύλλογο ΑμεΑ Αργολίδας.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τάσος Χειβιδόπουλος, αναφέρθηκε στην συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην διοργάνωση του 5ου Μαραθωνίου Ναυπλίου επαναλαμβάνοντας την δέσμευση της Περιφέρειας να είναι συν διοργανωτής στην μεγαλύτερη διοργάνωση που γίνεται στην Αργολίδα και την Πελοπόννησο τον Μαραθώνιο. Δεν παρέλειψε να τονίσει τα οφέλη που προκύπτουν από μια τέτοια διοργάνωση για τον Νομό και την ευρύτερη  Περιφέρεια. Τόνισε δε την πίστη της περιφέρειας ότι ο Μαραθώνιος του Ναυπλίου αποτελεί πιά θεσμό για τα αθλητικά δρώμενα της Αργολίδας, της Πελοποννήσου, της Ελλάδας αλλά και προορισμός Τουριστικός.

Οι εκπρόσωποι της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αργολίδας, κ. Γιάννης Γαληνός και ο εκπρόσωπος του κ. Δημήτρης Σίδερη, αναφέρθηκαν στην μεγάλη  σημασία της συμμετοχής στις εκδηλώσεις του 2018 οργανωμένα της «Σχολικής κοινότητας Αργολίδας», και ευχαρίστησαν προσωπικά για αυτήν την συνεργασία, τον Δήμο Ναυπλιέων και προσωπικά τον Δήμαρχο και πρόεδρο της Ο.Ε. και την Αντιπεριφέρεια Αργολίδας.

 

Ο Δ/της της Τροχαίας κ. Θανάσης Κατσίγιαννης, αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες των Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων οι οποίες περιλαμβάνουν αναλυτικά:

Σάββατο 3/03/18 από 14.00 μέχρι Κυριακή 4/03/18, στις 16.30, κλειστέςΑ. Συγγρού (σε όλο το μήκος της), Αμαλίας ( από Α. Συγγρού έως Σοφρόνη) Σιδηράς Μεραρχίας (από Πολυζωίδη έως Α. Συγγρού) και  Φλέσα σε όλο το μήκος της.

Επίσης το Σάββατο 3/03/18 θα ύπαρξη διακοπή κυκλοφορίας στην Λεωφόρο Άργους από το φανάρι της Χαριλάου Τρικούπη μέχρι τον κόμβο της Ενδεκάτης από 18:00 έως 22:00 για την Γιορτή του Εμπορικού Συλλογου.

 

Κυριακή 4/03/18 από 07:30 και μέχρι πέρατος των αγώνων 15:30 κλειστές και στα δύο ρεύματα:

  • Παραλιακή οδός Μπουμπουλίνας
  • Ναυπλίου-Ν. Κίου (έως Υπουργείο Συγκοινωνιών)
  • Βασιλέως Παύλου,
  • Σιδηράς Μεραρχίας
  • Λεωφόρος Ασκληπιού
  • Επαρχιακή οδός Ναυπλίου – από τον κόμβο Αγ. Ελεούσας έως τον κόμβο Αγ. Ανδριανού

 

Ο Γενικός Δ/ντης κ. Ευάγγελος Παπαποστόλου, αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στον αγώνα, και ανακοίνωσε τα συνολικά αριθμό των συμμετεχόντων ο οποίος ξεπέρασε τις 5.000 συμμετοχές, καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, εξάρωντας την μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομικής Δ/νσης Αργολίδας και της Τροχαίας Ναυπλίου τους οποίους ιδιαίτερα ευχαρίστησε.

Τέλος αναφέρθηκε στον συνολικό αριθμό του προσωπικού (εμμίσθου και εθελοντικού) που συμβάλει στην ασφαλή διεξαγωγή του 5ου Μαραθωνίου Ναυπλίου και ο οποίος ανέρχεται σε 500 περίπου άτομα.

Από το Γραφείο Τύπου

 

Αναμένουμε να σας καλωσορίσουμε όλους στο όμορφο Ναύπλιο την

Κυριακή 4/03/2018 με καλές καιρικές συνθήκες,

στη Διοργάνωση του 5ου Μαραθωνίου Ναυπλίου!
02032018 synentefxi fougaro