1η Γιορτή Ρυθμικής Γυμναστικής στο Ναύπλιο

Ιουν 14, 2018

Το  Πολιτιστικό - Λαογραφικό - Αθλητικό Σωματείο "ΜΟΡΙΑΣ - ΝΑΥΠΛΙΟ " σε συνδιοργάνωση με τον  Δήμο Ναυπλιέων  και τον Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. σας καλέι να τιμήσετε με την παρουσία σας την 1η  Γιορτή  Ρυθμικής  Γυμναστικής  που θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018  και ώρα  8:00 μ.μ. στο κλειστό γυμναστήριο Ναυπλίου.Η Ρυθμική Γυμναστική είναι Ολυμπιακό Άθλημα, αποκλειστικά Γυναικείο και εκτελείται τόσο ομαδικά, όσο και ατομικά. Τα όργανα που υποβοηθούν τα προγράμματα είναι: Σχοινάκι, Στεφάνι, Κορύνες, Μπάλα και Κορδέλα. Με την Ρυθμική Γυμναστική και τα οφέλη της, έχουν ασχοληθεί πολλοί επιστήμονες. Μετά τις σχετικές έρευνές τους προέκυψε ότι ωφελεί στην:

- Ανάπτυξη του συντονισμού.
- Βελτίωση της ευελιξίας.
- Οικοδόμηση της δύναμης και της πρόληψης.
- Βάση για την ενασχόληση με άλλα αθλήματα όπως κολύμβηση, καταδύσεις , βόλλευ και χορό.
- Ισορροπία
Βέβαια τα μέγιστα οφέλη είναι στην νοητική λειτουργία καθώς ένα παιδί αποκτά:
- Ικανότητα να ακούει και να ακολουθεί κατευθύνσεις.
- Αυτοσεβασμό και οικοδόμηση εμπιστοσύνης.
- Στόχο για αποτέλεσμα με βάση τις προσωπικές δεξιότητες και αυτοσυγκέντρωση.
- Η συνεργασία και αλληλοβοήθεια επιδρούν στην κατανόηση του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος.
- Ενίσχυση της απόδοσης.
- Προσοχή στην λεπτομέρεια.
- Εμμονή.
Ακόμα και όταν μια αθλήτρια σταματήσει να ασχολείται με την Ρυθμική, οι ευεργετικές ιδιότητές της θα υπάρχουν καθ΄ όλη τη διάρκεια της ζωής της.
Η 1η  Γιορτή  Ρυθμικής  Γυμναστικής, έχει οργανωθεί έτσι ώστε να μυήσει τα κορίτσια της περιοχής μας, στην ουσιαστική πλευρά του Αθλήματος. Με υπέροχα ατομικά και ομαδικά προγράμματα, με ένα πανέμορφο σκηνικό, «ενδεδυμένο» με σπάνιες μουσικές που εμπεριέχουν μέχρι και το Ζεϊμπέκικο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, μας μεταφέρει στο Πνεύμα του Αθλήματος. Εξάλλου το διήμερο 1-2 Σεπτεμβρίου 2018, θα υπάρξει διημερίδα της Ρυθμικής Γυμναστικής στο Ναύπλιο, με την συμμετοχή Αθλήτριας της Εθνικής μας Ομάδας. Την Εκδήλωσή μας θα παρουσιάσει και θα τιμηθεί η Προπονήτρια Κολύμβησης των ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ κα Κατερίνα Δημακοπούλου.Θα τιμηθεί η Αθλητική κυψέλη που έχει προσφέρει πάρα πολλά στην πόλη μας από το 1971 μέχρι σήμερα και φέρει το όνομα Α.Ο. ΟΙΑΞ ΝΑΥΠΛΙΟΥ.
Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Ναυπλιέων, για την σημαντική και γόνιμη συνεργασία που αναπτύχθηκε, με αποτέλεσμα να οργανωθεί μια ξεχωριστή και τιμητική για το Ναύπλιο εκδήλωση.
Σας περιμένουμε όλους στο Κλειστό Γυμναστήριο Ναυπλίου.

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 18:21
  1. Πρόσφατα
  2. Δημοφιλή

logo nafplio dimosdiaygeia logo