Μένουμε ενωμένοι,μένουμε ασφαλείς ...

14 Μαϊ, 2020


Μετά από διόμιση περίπου μήνες καλούμαστε να μεταβούμε σε μια διαφορετική κανονικότητα - καθημερινότητα με σταδιακά βήματα και πάντα υπακούοντας τις οδηγίες και τους κανόνες της πολιτείας.
Η εμφάνιση του αόρατου για όλους εχθρού covid-19 άλλαξε σχέδια και όνειρα πολλών από εμάς.

Ας κρατήσουμε τα θετικά απ' όλο αυτό το διάστημα της αυστηρά κατ' οίκον ζωής μας και φυσικά το σημαντικότερο θετικό , που δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι είμαστε εδώ υγιείς για να συνεχίσουμε.
Ο ΔΟΠΠΑΤ και στις δύσκολες μέρες της πανδημίας ήταν παρών και κάτω από την ομπρέλα του Δήμου Ναυπλιέων λειτούργησε ως βοηθός , όπου χρειάστηκε.
Ως προεδρος του ΔΟΠΠΑΤ θεωρώ ότι είναι υποχρέωση μου να ενημερώσω τους δημότες για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του οργανισμού και μη έχοντας τη δυνατότητα τη δεδομένη στιγμή για κάτι διαφορετικό , αρκούμε σε αυτό.
Ωστόσο, την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει το συμβούλιο μας σε ανοικτό χώρο και θα δημοσιοποιηθούν λεπτομέρειες , για να παραβρεθεί όποιος επιθυμεί , τηρώντας βέβαια τα μέτρα και τους κανόνες ασφαλείας.

Ξεκινώντας , λοιπόν , θα ήθελα πρώτα να ευχαριστήσω το προσωπικό του ΔΟΠΠΑΤ , γιατί όλες αυτες τις ημέρες στάθηκε αντάξιο των περιστάσεων και την ομάδα επικοινωνίας του Οργανισμού , της οποίας τα μέλη με κάθε τρόπο φρόντισαν να υπάρχει επικοινωνία μεταξύ ΟΛΩΝ των μελών του Δ. Σ. του ΔΟΠΠΑΤ και σχετική ενημέρωση.
Η επικοινωνία μεταξύ όλων μας ήταν διαδυκτιακή και μπορώ να πω ότι λειτούργησε απόλυτα ικανοποιητικά.

Την Τρίτη, μέσω σύνδεσης skype , πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση και εγκρίθηκε ομόφωνα η αναμόρφωση του προυπολογισμού , αφού είχε προηγηθεί την προηγούμενη εβδομάδα σύνδεση μεταξύ όλων των μελών για μια συζήτηση εφ' όλης της ύλης και για την δεδομένη αναμόρφωση.Οι σκοποί και οι στόχοι του ΔΟΠΠΑΤ , οι οποίοι είχαν τεθεί εξ αρχής της νέας θητείας και συγκεκριμένα από την πρώτη συνεδρίαση παίρνουν σάρκα και οστά , αν και παραμένει "εμπόδιο" για την ώρα ο κορονοιός.
Όσον αφορά τις πολιτιστικές εκδηλώσεις , αναμένουμε τις επόμενες μέρες εγκύκλιο από το Υπουργείο Πολιτισμού , για τις επιτρεπομενες και μη εκδηλώσεις και τα μέτρα που θα απαιτούνται , έτσι ώστε να κρίνουμε τι είναι εφικτό για πραγματοποίηση.
Το φετεινό καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό και για τα πολιτιστικά , όμως εμείς είμαστε εδώ για να δουλέψουμε και να βρούμε τρόπους διασκέδασης και ψυχαγωγίας των δημοτών μας και να βοηθήσουμε στην τόνωση της τουριστικής και οικονομικής ζωής του τόπου μας.

Οι επαφές μας για το Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής είναι καθημερινές , αλλά η τελική απόφαση για τη διεξαγωγή του ή όχι θέλει ακόμα λίγο χρόνο.
Ένα ανοικτό κάλεσμα σε όλους τους συντοπίτες μας καλλιτέχνες για κατάθεση προτάσεων κάθε καλλιτεχνικής δραστηριότητας και των πολιτιστικών συλλλογων και φορέων θα είναι το δυνατό εργαλείο του ΔΟΠΠΑΤ για το φετεινό καλοκαίρι.
Η συγκεκριμένη αναμόρφωση περιλαμβάνει ενίσχυση των κωδικών του Θεάτρου μας και δημιουργία νέων κωδικών για τον τομέα του Περιβάλλοντος , όπως και της λειτουργίας και δραστηριότητας της Φιλαρμονικής και των Χορωδιών μας.
Για τον Αθλητισμό , όπως είχα τονίσει κι εγώ η ίδια , αλλά και όλη η ομάδα εργασίας του Αθλητισμού και είχα επισημάνει λεπτομέρεις στην τελευταία συζήτηση με το συμβούλιο θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και θα γίνουν επεμβάσεις και ανακαινίσεις σε όλους τους αθλητικούς χώρους του Δήμου Ναυπλιέων.

Ήδη από τον πρώτο μήνα της θητείας μας έχουμε κάνει συναντήσεις με τα αθλητικά σωματεία και με τους προέδρους και συμβούλους των τοπικών διαμερισμάτων για να ιεραρχήσουμε τις ανάγκες που υπάρχουν και έχουμε ξεκινήσει τις απαραίτητες εργασίες.Τώρα , όμως , έχοντας μεγαλύτερη δυνατότητα για δαπάνες ,λόγω της αναβολής πολλών εκδηλώσεων , θα προχωρήσουμε σε παιρετέρω έργα.
Δεν είναι κάτι καινούριο η ανακαίνιση των υγειονομικών χώρων , των αποδυτηρίων , της συντήρησης και αποκατάστασης του χλοοτάπητα στο ΔΑΚ Ναυπλίου και η αναβάθμιση των περιφερειακών γηπέδων.
Είναι όμως η ώρα , που θα τα εκτελέσουμε .

Θα μου επιτρέψετε να αναφέρω ότι η συνεργασία όλων και η κατάθεση προτάσεων και απόψεων θεωρείται για μένα το πιο σημαντικό συστατικό για την εξέλιξη του έργου μας στον οργανισμό και αυτό νομίζω ότι αποδεικνύεται συνεχώς από την ισότιμη αντιμετώπιση όλων των μελών του Δ. Σ. και των ομάδων εργασίας .
Σε καμία περίπτωση,όμως,δεν είμαι σύμφωνη στην αναπαραγωγή των όσων ήδη  έχουν δρομολογηθεί και κωδικοποιηθεί στον προυπολογισμό και στη δήθεν "οικειοποίηση" καποιων , για να προκαλέσουν εντυπώσεις και αντιπολιτευτικές κόντρες .
Η διαφύλαξη και η πρόοδος του ΔΟΠΠΑΤ και το καθώς πρέπει επίπεδο συνεργασίας είναι υποχρέωση όλων μας.

Πρωχωράμε λοιπόν , με σύνεση και προσήλωση στους στόχους μας και θα επιστρατεύσουμε την εργατικότητα και την έμπνευση μας για το καλό της πόλης μας, των υπέροχων χωριών μας και φυσικά των ανθρώπων όλου του Δήμου Ναυπλιέων.
Μένουμε ενωμένοι, μένουμε ασφαλείς ...

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020 22:05

logo nafplio dimos diaygeia logo ΔΕΥΑΝ