Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού - Περιβάλλοντος - Αθλητισμού - Τουρισμού (ΔΟΠΠΑΤ) του Δήμου Ναυπλιέων

Ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. δημιουργήθηκε το 2011 από την συγχώνευση Νομικών Προσώπων Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ναυπλιέων και την μεταφορά δράσεων Πολιτισμού από τους συννενούμενους Δήμους, υπό ένα ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Δημοτικός Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού και Περιβάλλοντος Δ. Ναυπλιέων - Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Ναυπλίου» (Φ.Ε.Κ. Αρ. Φύλλου 1306/16-06-2011).

Έχοντας την ευθύνη στους παραπάνω τομείς υλοποιεί πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων με κύριο χαρακτηριστικό τους την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών για όλους τους δημότες.

Έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου Ναυπλίου, της Φιλαρμονικής μπάντας, των Χορωδιών (Μικτό Πολυφωνικό σχήμα, Εφηβικό Νεανικό τμήμα και την Παιδική Χορωδία), του Δημοτικού Θεάτρου (Παραμυθένια Σκηνή και Πειραματική Σκηνή).

Διαχειρίζεται πολιτιστικές εγκαταστάσεις (Βουλευτικό, Τριανόν, υπαίθριο θεατράκι του ΟΣΕ),  και αθλητικές εγκαταστάσεις (Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ναυπλίου, Αγίας Τριάδας, Νέας Τίρυνθας, και τα γήπεδα Δρεπάνου και Παναριτίου).

Σκοπός  του Οργανισμού είναι:

  •   η δημιουργία και η ανάπτυξη πνευματικής, καλλιτεχνικής και πολιτιστικής δραστηριότητας
  •   η ανάδειξη, η αξιοποίηση και η προστασία των ιστορικών αλλά και των περιβαλλοντικών χώρων του Δήμου Ναυπλιέων
  •   και η καλλιέργεια και διάδοση του αθλητικού πνεύματος μέσα από τις εκδηλώσεις, τα προγράμματα και τις δράσεις του.

Στόχο έχει να προσεγγίσει πολίτες κάθε ηλικίας, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και το περιβάλλον και όλα αυτά σε συνεργασία με τα σχολεία, τους συλλόγους και άλλους φορείς του δήμου μας.

Το Ναύπλιο και ο Δήμος Ναυπλιέων ευρύτερα,  αποτελεί μία βαθιά πολυπολιτισμική περιοχή με σημαντικό πολιτιστικό απόθεμα  από τον Μεσαίωνα έως και σήμερα σε όλες τις μορφές της τέχνης και πολιτισμού δημιουργώντας έναν πολιτιστικό πλούτο που πρέπει να διαχειριστούμε και να αναπτύξουμε.

Ο πολιτισμός αντλεί από το παρελθόν, διαμορφώνει το παρόν και ατενίζει το μέλλον.

Ο αθλητισμός αναπτύσσει αρμονικά το σώμα και το πνεύμα, προσφέροντας σωματική υγεία, ψυχική ισορροπία ενώ ταυτόχρονα κοινωνικοποιεί και αναπτύσσει την ευγενή άμιλλα.

Πολιτισμός & Αθλητισμός για όλους, εκδηλώσεις παντού.

Το περιβάλλον είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την υγεία, την ευεξία και πολλές μορφές πολιτισμού. Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των κατοίκων στη διαχείριση του φυσικού, αρχιτεκτονικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος ολόκληρου του δήμου είναι πρωταρχικός μας στόχος.

Περιβάλλον, αλλάζουμε συνήθειες  -  δίνουμε χρώμα στη ζωή μας

Ο διαδικτυακός τόπος του Δημοτικού Οργανισμού αποτελεί ενεργό παράθυρο πληροφόρησης και ενημέρωσης για όλες τις πολιτισμικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες του Δήμου Ναυπλιέων

Περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα και ενημερωθείτε άμεσα και εύκολα για όλα τα τελευταία νέα, τις εκδηλώσεις αλλά και τις πρωτοβουλίες και δράσεις μας.

 

 

 

 

 

 

Σύσταση Οργανισμού

Κατεβάστε το αρχείο εδώ: pdfΣύσταση ΔΟΠΠΑΤ - Φ.Ε.Κ. Αρ. Φύλλου 1306/16-06-2011 ή διαβάστε παρακάτω το σχετικό Φ.Ε.Κ.:

 

 


 

Έγκριση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του ΔΟΠΠΑΤ (ΟΕΥ)

Κατεβάστε το αρχείο εδώ: pdfΟΕΥ ΔΟΠΠΑΤ - Φ.Ε.Κ. Αρ. Φύλλου 2527/17-09-2012 ή διαβάστε παρακάτω το σχετικό Φ.Ε.Κ.:

 

logo nafplio dimos diaygeia logo ΔΕΥΑΝ