Δημοτικό Θέατρο Ναυπλίου

Πειραματική Σκηνή

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Η Πειραματική σκηνή γεννήθηκε το 1997 από τα παιδιά της Πλατείας Συντάγματος. Καμιά δεκαριά ανέβασαν την Ειρήνη του Αριστοφάνη, σε διασκευή Ποταμίτη με τη βοήθεια της Βάλιας Ρεντούλη και η παράσταση δόθηκε στο πάρκιγκ της Λεωφόρου Αμαλίας. Συνέχισαν με τον Οδυσσεβάχ και το Μάγο του Όζ.

Δέκα χρόνια μετά είχαν μια πρόταση να ξαναφτιάξουν μια ομάδα από το ΔΗ.ΘΕ.ΝΑ. τη ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ.

Κάποια από κείνα τα παιδιά - έφηβοι πια - άρχισαν να δουλεύουν στο «Τριανόν» και κάθε χρόνο ανέβασαν και από μία παράσταση: Λαίδη Φθιροζόλ του Τενεσσί Ουΐλλιαμς, αποσπάσματα από το Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, οι Αχαρνείς του Αριστοφάνη, που μαζί τους έπαιξε στο μπερντέ ο Άθως Δανέλης, Αντιγόνη του Σοφοκλή.

Σιγά-σιγά προστέθηκαν κι άλλοι, φοιτητές της τοπικής σχολής, καθώς και μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι της πόλης. Ανέβασαν αποσπάσματα από Μπέκετ, Σάρα Κέϊν, Άλμπι, ξανα-ανέβασαν την Αντιγόνη του Σοφοκλή, τις Μήδειες του κόσμου, το όνειρο του Δωδεκάμερου και τελευταία την Αγέλαστη πολιτεία και τους Καλικάτζαρους και περιόδευσαν τα δύο τελευταία καλοκαίρια και στις γύρω δημοτικές ενότητες της πόλης.

Καθώς συμβαίνουν όλα αυτά, τα νομικά πρόσωπα του Δήμου Ναυπλιέων μαζί και το ΔΗ.ΘΕ.ΝΑ. συγχωνεύθηκαν σε ένα νομικό πρόσωπο με την ονομασία Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Δήμου Ναυπλιέων. Και η Νεανική Σκηνή άλλαξε πάλι όνομα και έγινε ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ.

  1. Πρόσφατα
  2. Δημοφιλή

logo nafplio dimosdiaygeia logo