Δημοτικό Ωδείο Ναυπλίου «Κ. Νόνης»

 

1989b63796ddb198c6c6f884b17b0892 XL

 


Το Δημοτικό Ωδείο Ναυπλίου «Κ. Νόνης» ιδρύθηκε το 1997 (
Φ.Ε.Κ. 10/12/1997 - Αρ. φύλλου 1094).

Η πρωτοβουλία για την ίδρυσή του ανήκει στον αείμνηστο Κωνσταντίνο Νόνη (Συνθέτη, Μαέστρο, Βιολονίστα), ο οποίος υπήρξε και ο πρώτος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου.

Μετά τον θάνατό του, το Ωδείο επονομάστηκε Δημοτικό Ωδείο Ναυπλίου «Κ. Νόνης» και διάδοχος ήταν ο μαθητής του και διακεκριμένος συνθέτης και σολίστ ακορντεόν Χρήστος Ζερμπίνος.

Είναι αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Υπ. Αποφ. 59438/20-11-97), ως εκ τούτου παρέχεται η δυνατότητα στους σπουδαστές τελειώνοντας τις σπουδές τους να τους χορηγηθεί πτυχίο και δίπλωμα οργάνου ή πτυχίο θεωρητικών.

Με συνεχόμενη διδακτική και καλλιτεχνική πορεία δημιούργησε τις Σχολές και τα τμήματα του με γνώμονα την ποιότητα της μουσικής παιδείας.

Το Δημοτικό Ωδείο Ναυπλίου «Κ. Νόνης» ως ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό σχολείο, συμβάλει στην ανάπτυξη της μουσικής παιδείας της πόλης μας, καθώς και στη πνευματική καλλιέργεια των παιδιών προσφέροντας την δυνατότητα σε όλους τους μαθητές να αποκτήσουν όχι μόνο μια θαυμάσια ενασχόληση κι ένα χόμπι από την καθημερινότητά τους αλλά και εφόδια για τυχόν επαγγελματική αποκατάσταση.

Η ενασχόλησή τους με τη Μουσική διευρύνει τις δυνατότητές τους, αναπτύσσοντας την φαντασία και τη δημιουργική σκέψη και καλλιεργώντας τις κινητικές δεξιότητες, τον ρυθμό, την ακουστική ευαισθησία. Τα παιδιά κοινωνικοποιούνται και ανακαλύπτουν τη χαρά της ομαδικής εργασίας και με την μελέτη αναπτύσσεται η συγκέντρωση, η υπομονή και η επιμονή να πετύχουν το στόχο τους.

 

 

IMG 8103 600

 

Λειτουργούν τα κάτωθι τμήματα, με έμπειρους και εξαίρετους μουσικούς:

Σύνθεσης, Ανώτερων θεωρητικών (Αρμονία, Αντίστιξη Φούγκα, Υποχρεωτικά μαθήματα)

Καθηγητής: Ιωάννης Νόνης

Προετοιμασία μαθημάτων για εισαγωγή στη Μουσικολογία

Καθηγητής: Ιωάννης Νόνης

Μουσικής προπαιδείας (για παιδιά 4-6 χρόνων)

Καθηγητής: Ιωάννης Νόνης

Πιάνου, Ακορντεόν, Αρμονίου

Καθηγήτρια: Δήμητρα Λάλεζα

Πιάνου

Καθηγήτρια: Μαριλένα Χατζηνικολάου

Πιάνου

Καθηγήτρια: Θεολένα Πίκη

Πιάνου

Καθηγήτρια: Ελένη Δαρλάση

Βιολιού

Καθηγητής: Θανάσης Μουρλάς

Φλογέρας, Φλάουτου

Καθηγήτρια: Γκερλίντε Σίττε

Κλασσικής Κιθάρας

Καθηγητής: Διονύσης Πατρινιός

Κλασσικής Κιθάρας, Μπουζούκι, Τζουρά

Καθηγητής: Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Βυζαντινής Μουσικής

Καθηγητής: Κων/νος Ρούτουλας

 

Το Δημοτικό  Ωδείο Ναυπλίου «Κ. Νόνης» αποτελεί ζωντανό κύτταρο καλλιτεχνικής δημιουργίας και καλλιέργειας προς όφελος τόσο των μαθητών μας όσο και την συνδημοτών μας.

Υπεύθυνη Διοικ. Γραμματέας: Μαρία Καμπίτση, τηλ. 2752028229 (email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

 

nafplio odeio 01

Φωτογραφίες

logo nafplio dimos diaygeia logo ΔΕΥΑΝ