Εντυπωσιακές εικόνες του Παλαμήδειου Άθλου

Νοε 26, 2018

Δεν ήταν μόνο ο μεγάλος αριθμός αθλητών και αθλητριών που συμμετείχαν στον Παλαμήδειο Άθλο του Ναυπλίου, αλλά και οι εικόνες των εκδηλώσεων που εντυπωσίασαν στο διαδίκτυο και στα ΜΜΕ.
Πάνω από 400 αθλητές σκαρφάλωσαν στα 999 του Παλαμηδειού, πραγματοποιώντας τον δικό τους άθλο. Όπως είχε δηλώσει ο δήμαρχος Ναυπλιέων η «συμμετοχή είναι Νίκη και ο Τερματισμός Θρίαμβος». Και πράγματι, δεν είναι το ευκολότερο να ανεβαίνεις σκαλοπάτια. Όταν όμως είσαι στην κορφή του κάστρου, η κούραση χάνεται ως δια μαγείας από τα γόνατα και η ψυχή σου αγκαλιάζει το μεγαλείο των εκπορθητών του Κάστρου.

DSC 6362
O Παλαμήδειος Άθλος με τις εικόνες που προσφέρει συνδεδεμένες με την ιστορία της πόλης και της Ελλάδας αποτελεί ένα ακόμα μέσο προβολής τόσο των αγώνων του 1821 για την απελευθέρωση από τον Οθωμανικό ζυγό, όσο συνάμα τουριστική προβολή του Ναυπλίου και του Δήμου Ναυπλιέων ευρύτερα.
Εμφανώς ικανοποιημένος από τα event και την διοργάνωση του αγώνα, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων και πρόεδρος της επιτροπή διοργάνωσης του Παλαμηδείου Άθλου Δημήτρης Κωστούρος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Η άλωση του εμβληματικού Ναυπλιώτικου κάστρου και η απελευθέρωση του Ναυπλίου ήταν ένας άθλος. Το Σαββατοκύριακο τιμήσαμε τον Σταιϊκόπουλο, το Μοσχονησιώτη και τα παλληκάρια που έγραψαν μια ακόμη χρυσή σελίδα στην ιστορία της πατρίδας μας. Μετά την φετινή διοργάνωση είμαστε βέβαιοι πως η συμμετοχή των αθλητών θα αυξηθεί και μαζί με αυτήν και η προβολή του δήμου μας»

DSC 6658

DSC 6212

DSC 7233

DSC 5682

  1. Πρόσφατα
  2. Δημοφιλή

logo nafplio dimosdiaygeia logo