Εγκαίνια του πρώτου Πολυχώρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης του Δήμου Ναυπλιέων

08 Ιαν, 2020

 

Την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020 στις 12.00' το μεσημέρι, στο Λιμάνι Ναυπλίου (Νέος Σταθμός ΟΣΕ) θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του πρώτου Πολυχώρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που γίνεται στα πλαίσια του Ολοκληρωμένου Προγράμματος «Νέα Γενιά Ανακύκλωσης» του Υπουργείου Εσωτερικών. Στα εγκαίνια εκτός του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου θα παραστούν ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος αναφερόμενος στην Ανταποδοτική Ανακύκλωση τόνισε μεταξύ άλλων: «Η ανταποδοτική ανακύκλωση με ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα ξεκινά στο Δήμο μας.Τα παιδιά μας οδηγούν τη συμπεριφορά μας απέναντι στο περιβάλλον. Ανακύκλωση, επανάχρηση σεβασμός στο μέλλον.Την Παρασκευή 12:00 το μεσημέρι εγκαινιάζουμε τον πρώτο πολυχώρο».Να σημειωθεί πως ο Δήμος Ναυπλιέων είναι ένας από τους 5 Δήμους ποτέ έχουν επιλεγεί για την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος.

Τα πρώτα 100 μηχανήματα ανταποδοτικής ανακύκλωσης θα τοποθετηθούν πολύ σύντομα στους πέντε Δήμους, της Καλλιθέας, της Ν. Σμύρνης, των Ιωαννίνων, του Ναυπλίου και της Άνδρου.

1578480478756 image001


Όσοι επιλέγουν να ανακυκλώνουν στα «σπιτάκια της ανακύκλωσης» που θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία των παραπάνω πόλεων, θα κερδίζουν τρία λεπτά για κάθε συσκευασία από χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο ή άλλο μέταλλο και πλαστικό που θα απορρίπτουν στους ειδικούς κάδους. Ή αλλιώς 1 ευρώ για κάθε 33 συσκευασίες, ποσό που θα δίνεται σε κουπόνι το οποίο στη συνέχεια οι πολίτες που ανακυκλώνουν θα μπορούν να εξαργυρώνουν σε συνεργαζόμενα σούπερ μάρκετ με την Ανταποδοτική Ανακύκλωση ΑΕ.

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2020 19:42

logo nafplio dimos diaygeia logo ΔΕΥΑΝ