Μουσικοχορευτική Παράσταση "Στ' Αναπλιού το Παλαμήδι"

20 Ιουν, 2018

"Μοριάς": Με όνομα βαρύ, με έργο βαθύ, με όραμα ευθύ. Ετήσια Μουσικοχορευτική Παράσταση, των Τμημάτων των Παραδοσιακών Χορών πραγματοποιεί το Πολιτιστικό Σωματείο "Μοριάς". Η Εκδήλωση είναι σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ναυπλιέων και έχει τίτλο: "Στ' Αναπλιού το Παλαμήδι"

Οι Παραδοσιακοί Χοροί είναι ένα  "ταξίδι" προς τις "Ρίζες" μας. Μεταγγίζονται σε εμάς και τις νεότερες γενιές, όλα εκείνα τα πολιτισμικά στοιχεία, που θα μας βοηθήσουν να γίνουμε κοινωνοί, της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ο Χορός, η Φορεσιά, το Τραγούδι, το Δρώμενο μας δίνουν την ώθηση για να δημιουργήσουμε εκείνες τις βάσεις που θα προσδώσουν στα παιδιά μας,

...ΡΙΖΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΑΝΕ

ΚΑΙ ΦΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑΝΕ....

Ο ΜΟΡΙΑΣ έχει επωμισθεί έναν ιδιαίτερα ευαίσθητο ρόλο. Να αποτελέσει την κρυσταλλοπηγή της Παράδοσης.

Να "πιούνε" τα παιδιά, καθαρά και κρυστάλλινα, αυτό που τους αξίζει.

Για τους λόγους αυτούς θα είναι μαζί μας:

-Ο Καθηγητής Αγγλικής Γλωσσολογίας, Δημοσιογράφος, πρώην Διευθυντής ΕΡΤ Τρίπολης και κορυφαίος Ερευνητής Λαογραφίας, κος Νίκος Παππάς, για να μας μεταδώσει τις γνώσεις του, παρουσιάζοντας την Εκδήλωσή μας.

-Το αηδόνι της Παραδοσιακής μας Μουσικής, αυθεντική Ερμηνεύτρια του Δημοτικού μας Τραγουδιού και γόνος μιας Οικογένειας που έχει προσφέρει τα μέγιστα στην διαφύλαξη των Ηθών και των Εθίμων μας, κα Κατερίνα Κατσιγιάννη, για να τραγουδήσει μαζί μας.

- Η εκπληκτική Ομάδα Ρυθμικής Γυμναστικής του ΜΟΡΙΑ, για να μας υποδεχθεί με δάφνινα στεφάνια.

- Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΙΩΡΓΗ, από την Νεστάνη Αρκαδίας, ενταγμένος και επίσημα πλέον στην Άυλη Πολιτιστική μας Κληρονομιά.

- Το ΈΘΙΜΟ ΤΟΥ ΚΛΗΔΟΝΑ, με τον τρόπο που ο ΜΟΡΙΑΣ ξέρει να παρουσιάσει.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Ναυπλιέων και τον Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ για την σημαντική και γόνιμη συνεργασία που αναπτύχθηκε, με αποτέλεσμα να οργανωθεί μια ξεχωριστή και τιμητική για το Ναύπλιο εκδήλωση,

Σας περιμένουμε όλους στο Θεατράκι του ΟΣΕ, για να τιμήσουμε το Ναύπλιο και την Ιστορία του

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 11:17

logo nafplio dimos diaygeia logo ΔΕΥΑΝ