Το Τριήμερο "Jazz στο Κάστρο " [ βίντεο ]

02 Ιουλ, 2017

"Jazz στο Κάστρο "  | 26ο Φεστιβάλ Ναυπλίου 

Η 1η Ημέρα
Η πρώτη βραδιά jazz στο Κάστρο, με τους Espen Berg Trio στο Παλαμήδι ήταν μία απόλυτα ατμοσφαιρική βραδιά! Το σχήμα jazz από τη Νορβηγία έπαιξε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ασταμάτητα μουσική jazz, παλιές τους συνθέσεις αλλά και νέες, κομμάτια που δεν έχουν ακόμα κυκλοφορήσει! Το κοινό, που αψήφισε την ομολογουμένως υψηλή θερμοκρασία, παρακολούθησε με ενθουσιασμό και απόλαυσε τη "δροσιά" αυτής της μουσικής.
Ένα μικρό απόσπασμα από την εξαιρετική μουσική βραδιά στο Παλαμήδι στα πλαίσια του 26ου Φεστιβάλ Ναυπλίου.

 

Η 2η Ημέρα
Η δεύτερη βραδιά "jazz στο Κάστρο", είχε εξαιρετικό μουσικό ενδιαφέρον! O σπουδαίος τζαζ πιανίστας, Γιώργος Κοντραφούρης, ο οποίος έχει συνεργαστεί με σημαντικά ονόματα (όπως ο Keith Copeland κι ο Louisiana Red), μαζί με έναν άλλο σπουδαίο της ελληνικής σκηνής, τον βιρτουόζο κιθαρίστα Στέφανο Ανδρεάδη και τον εξαιρετικό Βασίλη  Ποδαρά  στα τύμπανα, παρουσίασαν για πρώτη φορά στο Παλαμήδι, ένα πρόγραμμα γεμάτο από jazz ακροβασίες μπροστά σε ένα κοινό που ακολούθησε τη jazz περιπλάνησή τους από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, εμφανώς γοητευμένο!.
Ένα μικρό απόσπασμα από τη μοναδική  jazz  βραδιά στο
Παλαμήδι.

 

Η τελευταία Ημέρα
Η τελευταία Ημέρα του Φεστιβάλ Ναυπλίου, ταυτόχρονα η τελευταία βραδιά "jazz στο Κάστρο" ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία το μουσικό αυτό ταξίδι ! Το Jazz σχήμα από τη Δανία ερμήνευσε τόσο έργα του ιδρυτή του όσο και των μεγάλων συνθετών του είδους, όπως ο John Coltrane κι ο Miles Davis.Η συναυλία έκλεισε  με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο το 26ο Φεστιβάλ Ναυπλίου καθώς ο αυθορμητισμός του σχήματος και η δυνατότητα του να αφουγκράζεται τη στιγμή  χάρισε μια ξεχωριστή εμπειρία στο κοινό που τους χειροκρότησε δυνατά.Ben Besiakov, πιάνο –  Daniel Franck, μπάσο  – Jeppe Gram, τύμπανα – Tomas Franck, σαξόφωνο τενόρο.

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2017 15:07

logo nafplio dimos diaygeia logo ΔΕΥΑΝ