«Οι δύο Σχολές της Βιέννης» συναντούν το 29ο Φεστιβάλ Ναυπλίου διαμέσου των εκδηλώσεων «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»

31 Ιουλ, 2020

 

Το “Trio El Greco” Θοδωρής Ιωσηφίδης (πιάνο), Φαίδωνας Μηλιάδης (βιολί), Αλέξης Καραϊσκάκης Νάστος (τσέλο) θα παρουσιάσει συναυλία με θέμα “Οι δύο Σχολές της Βιέννης”.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού το καλοκαίρι του 2020, στο Φρούριο του Παλαμηδίου την Παρασκευή 31 Ιουλίου στις 7.30 μμ, με την συνδρομή του 29ου Φεστιβάλ Ναυπλίου.

Το πρώτο μέρος της συναυλίας εστιάζει σε δύο μουσουργούς που επηρεάστηκαν εξίσου από την κλασική και τη λαϊκή παράδοση, στον Γιόζεφ Χάυντν με το Τρίο για πιάνο, βιολί και βιολοντσέλο σε σολ μείζονα, αρ. 39 «Gypsy» και στον Νίκο Σκαλκώτα με τις 8 Παραλλαγές σε παραδοσιακό θέμα για πιάνο, βιολί και βιολοντσέλο. Στο δεύτερο μέρος το δημοφιλές σχήμα μουσικής δωματίου ανατρέχει στον βιεννέζικο Ρομαντισμό μέσα από μία από τις πλέον εμβληματικές συνθέσεις του Φραντς Σούμπερτ, το περίφημο Τρίο για πιάνο, βιολί και βιολοντσέλο σε μι ύφεση μείζονα, έργο 100.

Ο Δήμος Ναυπλιέων στο πλαίσιο του 29ου Φεστιβάλ θα διαθέσει δωρεάν λεωφορείο από την ΔΕΥΑΝ στις 7μμ προς το Κάστρο του Παλαμηδιού.

Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, θα πρέπει όμως οι επισκέπτες να καταβάλουν 8 ευρώ ως εισιτήριο 8 ευρώ στον αρχαιολογικό χώρο του φρουρίου του Παλαμηδίου.

Από το υπουργείο Πολιτισμού έχει καθοριστεί ο μέγιστος αριθμός θεατών σε 80, ενώ η προκράτηση θέσης είναι υποχρεωτική στην πλατφόρμα του υπουργείου: https://digitalculture.gov.gr

Ώρα προσέλευσης: 19:00

Ώρα έναρξης: 19:30

Σημειώνουμε ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία. Ισχύει ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους.

logo nafplio dimos diaygeia logo ΔΕΥΑΝ