Σήριαλ - Εκπομπές - Διαφημίσεις που Γυρίστηκαν στο Ναύπλιο. [Επιμέλεια Καρατάσου Γιώργου]

04 Φεβ, 2021

 

  •  Σ΄ ΑΓΑΠΩ Μ΄ ΑΓΑΠΑΣ (2000-2002)- ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

 sagapo magapas 2000 2002

Επεισόδιο Νο. 33 με τίτλο «Καλοκαιρινές διακοπές στο Ναύπλιο».

 Το «Σ’ αγαπώ Μ’ αγαπάς»  είναι η τηλεοπτική σειρά που προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA τις τηλεοπτικές σεζόν 2000-2001 και 2001-2002. Πρωταγωνιστές ήταν η Δήμητρα Παπαδοπούλου στον ρόλο της Δήμητρας και ο Θοδωρής Αθερίδης  στον ρόλο του Θοδωρή. Το σενάριο έγραψαν η Δήμητρα Παπαδοπούλου και η Δήμητρα Πούλκου

 

 

 

  • ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΜΙΑ ΖΩΗ ( 2003) - ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

    mia agapi mia zoi 2003

Προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA. Αποτελείται από 32 επεισόδια.
Ημερομηνία προβολής του πρώτου επεισοδίου Οκτώβριος 2003. Σκηνοθεσία Σπύρος Καπώνης.

Ηθοποιοί: Γιώργος Νινιός (Ανδρέας), Βάσια Παναγοπούλου, Αθανασία Αντωναράκου, Θάλεια Προκοπίου, Ζωζώ Ζάρπα, Αρτό Απαρτιάν, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος (Γιώργος), Βύρων Κολάσης (I), κ.α.
ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Ανδρέας, ένας γοητευτικός σαραντάρης, μετά από ένα σοβαρό τροχαίο αμφισβητεί την τυπικά ευτυχισμένη και κοινωνικά πετυχημένη ζωή του. Η εμπειρία του ατυχήματος σηματοδοτεί την αντίστροφη μέτρηση στις αναζητήσεις του… Επισκέπτεται το νοσταλγικό Ναύπλιο όπου υπηρέτησε φαντάρος αναζητώντας παλιούς φίλους κι έναν νεανικό έρωτα, την Αλεξάνδρα, που έχει χάσει τα ίχνη του αλλά δεν ξέχασε ποτέ… Κάποια μέρα από το παράθυρο του ξενοδοχείου του παρακολουθεί μια ομάδα κοριτσιών να παίζουν μπάσκετ. Η Αλίκη, το πειραχτήρι της συντροφιάς, τον πειράζει… Αργότερα συναντιούνται και σταδιακά αναπτύσσεται από την μεριά της μικρής μια έντονη ερωτική διάθεση… Ο Ανδρέας γοητεύεται, η μικρή του θυμίζει απίστευτα την Αλεξάνδρα και η σχέση τους αρχίζει, χωρίς να υποψιάζεται ο Ανδρέας πως η Αλεξάνδρα, η οποία εν τω μεταξύ παντρεύτηκε τον πλούσιο και ισχυρό άνδρα της περιοχής, είναι η μεγάλη αδελφή της Αλίκης… Όταν σοκαρισμένος το ανακαλύπτει βρίσκεται αντιμέτωπος μαζί της γιατί κι αυτή σοκαρισμένη νοιώθει το ανικανοποίητο πάθος της για τον Ανδρέα να φουντώνει ,ενώ παράλληλα μπαίνει σε μια έντονα ανταγωνιστική σχέση με την έφηβη αδελφή της.

 

  • 7 ΘΑΝΑΣΙΜΕΣ ΠΕΘΕΡΕΣ (2008) – ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

 

7 thanasimes pethera nafpliotissa

 

Τίτλος Επεισοδίου : Η Ναυπλιώτισσα πεθερά.

Έτος: 2008  Κανάλι: Mega

Κύκλος: 5ος  Επεισόδιο: 16ο-18ο

Τηλεοπτική πρεμιέρα: 5 Φεβρουαρίου 2008, 12 Φεβρουαρίου 2008 & 19 Φεβρουαρίου 2008

Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Πετρινιώτης

Σενάριο: Παντελής Καναράκης

Ηθοποιοί: Ελένη Ανουσάκη (Ευαγγελία Τερζάκη) , Αλέξανδρος Μπουρδούμης , Ασπασία Μηλιαράκη , Μελίνα Κυριακοπούλου , Χάρης Βορκάς , Θάνος Χρόνης , Δημήτρης ΤσέλιοςΧρυσάνθη Γεωργιάδου , Δήμητρα Νομικού

Περίληψη: Η Ευαγγελία Τερζάκη είναι η Ναυπλιώτισσα πεθερά. Αριστοκράτισσα, μορφωμένη, πλούσια. Μια αρχόντισσα του Ναυπλίου. Η αγαπημένη της κόρη Αμαλία έρχεται από την Αθήνα που την είχε στείλει η Ευαγγελία για να σπουδάσει και να ξεχάσει τον έρωτα της μ' ένα λαϊκό παιδί του Ναυπλίου τον Στρατή. Της φέρνει έναν γαμπρό από την Αθήνα που έχει όλα τα προσόντα που ήθελε η Ευαγγελία. Καλλιτέχνης, πρωτευουσιάνος, από καλή οικογένεια. Μόνο που έχει κι άλλα πολλά που ούτε μπορούσε να φανταστεί η Ναυπλιώτισσα πεθερά και η ζωή της αρχίζει να δυσκολεύει.

 

 

 

  • ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ(1981) – ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ -   ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

    oi ekpompes pou agapisa 01



    Η εκπομπή ήταν μία ανθολογία των καλύτερων εκπομπών (αυτών που διασώζονταν) του Φρέντυ Γερμανού στην ΕΡΤ κατά τα 25 χρόνια της τηλεοπτικής του καριέρας. Οι περισσότερες ήταν από την σειρά εκπομπών "Το πορτραίτο της Πέμπτης" (ΕΡΤ, 1976-1977) και από την "Πρώτη σελίδα" (ΕΡΤ, 1980-1984).

    Η συγκεκριμένη εκπομπή  παρουσιάζει τα σημαντικότερα αποσπάσματα από την "Πρώτη σελίδα: Βαρέσανε τον Κυβερνήτη που γυρίστηκε το 1981. Έχει γυριστεί εξ’ ολοκλήρου  στο Ναύπλιο .

 

 

Για πάντα - Γιάννης Πάριος (improved ed.)

 

 

6. ΣΙΓΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ

 

 

«Στο κάμπινγκ»

Στο κάμπινγκ είναι ο τίτλος ελληνικής κοινωνικής - κωμικής τηλεοπτικής σειράς της ΕΡΤ που προβλήθηκε στα μέσα του 1989 από την ΕΡΤ1, σε σενάριο Κώστα Γκάτζιου, σκηνοθεσία Ανδρέα Θωμόπουλου και παραγωγή ΕΡΤ.
Αποτελούνταν από 13 επεισόδια των 50 λεπτών. Είναι γυρισμένη σε κάμπινγκ της παραλίας του Δρεπάνου Αργολίδας.

Υπόθεση Το σενάριο της σειράς περιγράφει τις σχέσεις ανάμεσα στους εργαζόμενους και τους πελάτες ενός κάμπινγκ στην Πελοπόννησο. Κεντρικά πρόσωπα είναι ο ιδιοκτήτης Τάκης και ο Μήτσος, που ήρθε απ' το χωριό Αραχναίο για να αναλάβει τη φροντίδα των αλόγων που νοίκιασε ο πατέρας του στον Τάκη για το καλοκαίρι («Σχολή ιππασίας» στο κάμπινγκ). Ο Μήτσος θα ζήσει έναν έρωτα με την Γερμανίδα Σαμάνθα, που θα τελειώσει μαζί με το καλοκαίρι. Ηθοποιοί Τάκης Μόσχος Νίκος Καλογερόπουλος Νίκος Καλογερόπουλος Νίκος Χύτας Ντίνος Αυγουστίδης Λυδία Λένωση Βαγγέλης Καζάν κ. α.

camping tolo 01

 

Η ιστορική σειρά «Ο φωτογράφος του χωριού» προβλήθηκε από την κρατική τηλεόραση το 1977

Η ιστορική σειρά «Ο φωτογράφος του χωριού» προβλήθηκε από την ΕΡΤ το 1977 και ήταν από τις τελευταίες ασπρόμαυρες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης.

Πρωταγωνιστής ήταν ο ηθοποιός Νάσος Κεδράκας, ο οποίος ενσάρκωσε τον φωτογράφο που είχε επιστρέψει από την Αμερική και εργαζόταν σε ένα ερημωμένο χωριό του Παρνασσού, τη Βάργιανη. Η σειρά αποτύπωσε με μοναδικό τρόπο τα ήθη του περασμένου αιώνα και την καθημερινότητα των επαρχιωτών.
Η σειρά αποτελείτο από 16 ημίωρα επεισόδια. Σκηνοθέτης ήταν ο Αντώνης Βογιάζου και παραγωγός ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος

Δημιουργός της ήταν ο ηθογράφος, Γιώργος Καραμάνος, ο οποίος διασκεύασε τα διηγήματά του για την τηλεόραση. Η σειρά σημείωσε μεγάλη επιτυχία και έκανε διάσημο σε όλη την Ελλάδα τον ηθοποιό Νάσο Κεδράκα, ο οποίος μέχρι τότε είχε παίξει ήδη σε 200 ταινίες του κινηματογράφου.

Ένας από τους πιο αγαπητούς χαρακτήρες ήταν ο Παπα-τσιάφης, τον οποίο υποδύθηκε ο Τάσος Λέρτας. Κατά καιρούς βίντεο με σκηνές από το “ξήγημα” του ευαγγελίου, τη διδασκαλία του και τις περιπέτειες του παπα τσιάφη κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Η ερμηνεία του Τάσου Λέρτα ήταν εξαιρετική και οι ατάκες του σκόρπισαν άπειρο γέλιο στους τηλεθεατές.


 

 

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΕΓΓΑΡΙ [1994]

Περίληψη: Η Ελένη Δρακάκη, μία γοητευτική φιλόλογος, αποφασίζει να εγκαταλείψει την Αθήνα και να πάρει μετάθεση στο Ναύπλιο, μετά τη διάλυση μιας μακρόχρονης σχέσης. Εκεί την ερωτεύεται ένας μαθητής της, ο Στέφανος, παιδί χωρισμένων γονιών. Ερωτευμένος μαζί της είναι και ο πατέρας του Στέφανου, ο Ανδρέας, του οποίου η διακριτική συμπεριφορά κερδίζει την καρδιά της. Ξεκινούν μια σχέση, που οδηγεί σε προσωρινή σύγκρουση πατέρα και γιου, αλλά σύντομα, χάρη στις προσπάθειες της Ελένης, το πάθος του Στέφανου καταλαγιάζει. Μια γλυκιά φθινοπωρινή βραδιά με πανσέληνο, η Ελένη και ο Ανδρέας, γίνονται μάρτυρες της δολοφονίας μίας γυναίκας, της Αρετής Ρούκουνα και του τραυματισμού του εραστή της από έναν νεαρό άντρα. Ένα βράδυ, έξω από την πόρτα του σπιτιού της, την περιμένει ο Σταύρος Ρούκουνας, ο άνδρας της δολοφονημένης γυναίκας, τον οποίο κυνηγά η αστυνομία. Η Ελένη τρομοκρατείται, αλλά σιγά-σιγά οι φόβοι της αρχίζουν να υποχωρούν και αποφασίζει να περιθάλψει τον κυνηγημένο άνδρα...

Ηθοποιοί: Γιάννης Φέρτης (Ανδρέας Ρούκουνας, πατέρας Στέφανου και Αρετής Ρούκουνα) , Κοραλία Καράντη (Ελένη Δρακάκη, φιλόλογος) , Χρήστος Καλαβρούζος (αστυνομικός) , Μιράντα Ζαφειροπούλου (Ήβη) , Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης (μαθητής Στέφανος Ρούκουνας, αδερφός Αρετής Ρούκουνα) , Άκης Σακελλαρίου (Σταύρος) ,

 

Kokkino feggari 1994

 

 

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ:

  • Nafplio is …. Dangerous
    Διαφήμιση γυναικείων εσωρούχων PASSIONATA.  

 

 

 

 

  • Alpen Gold MaxFill

 Διαφήμιση Ρώσικης σοκολάτας

 

 

 

  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΦΕΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ ΛΟΥΜΙΔΗ (2001)

Έχει γυριστεί μέσα στο εστιατόριο ΕΛΛΑΣ , στην Πλατεία Συντάγματος

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021 21:57

logo nafplio dimos diaygeia logo ΔΕΥΑΝ