Φεστιβαλάκι Θεατρικής Παραγωγής 2017

29 Μαϊ, 2017

Για τρίτη χρονιά οι φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου οργανώνουν Φεστιβαλάκι Θεατρικής Παραγωγής σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ναυπλιέων - ΔΟΠΠΑΤ. Οι παραστάσεις τους συνδυάζουν τις γνώσεις που αποκόμισαν από την τετραετή φοίτησή τους στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και έχουν ως στόχο να επικοινωνήσουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες με ένα ευρύτερο κοινό. Το Φεστιβαλάκι Θεατρικής Παραγωγής 2017 οργανώνεται στο πλαίσιο του μαθήματος «Θεατρική Παραγωγή», το οποίο διδάσκεται αποκλειστικά στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Εννέα ομάδες παρουσιάζουν τις παραστάσεις τους με έργα της επιλογής τους στο Ναύπλιο στις 1 - 6 Ιουνίου 2017.

Δείτε εδώ το σχετικό trailer

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Παγώνα Κοστρίβα, 6987029848, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Άννα Τσίχλη, 6932130453, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αναλυτικότερα στο Φεστιβαλάκι Θεατρικής Παραγωγής 2017 θα παρουσιαστούν οι παρακάτω παραστάσεις:

• Η θεατρική ομάδα INCOMPATIBLE παρουσιάζει την παράσταση Κύκνειο Άσμα Γυναικών, διασκευή του έργου Δυο Γυναίκες Χορεύουν του Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ Ζουρνέτ διάρκειας 100’ την Πέμπτη 1 και την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 στις 18.30 στις Φυλακές Λεονάρδου (Κτήριο Λεονάρδου, Κωνσταντινουπόλεως & Εθνικής Αντίστασης, Ναύπλιο). Η ομάδα δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2016 στο πλαίσιο του μαθήματος Σκηνοθεσία ΙΙΙ και παρουσίασε την παράσταση ΤΡΟΥΜΠΑ: Γυναίκες ενός κατώτερου Θεού στις 12 Δεκεμβρίου 2016 στο Θέατρο Τριανόν.

Η παράσταση: Δυο γυναίκες με διαφορετικές ηλικίες, μνήμες, επιθυμίες και οπτική. Η μοίρα τις φέρνει κοντά και τους ανατρέπει όλη τους τη ζωή. Μια δύστροπη ηλικιωμένη γυναίκα με πάθος για τα κόμικς ζει απομονωμένη από τον κόσμο και σχεδόν ξεχασμένη από τους οικείους της. Και μια νεαρή, σημαδεμένη από ένα μοιραίο τραγικό λάθος, που την φροντίζει. Αφημένες και οι δύο στο ρήμαγμα του χρόνου, στα απωθημένα και στα λάθη του χτες, ξεδιπλώνουν η μία στην άλλη τις επιθυμίες, τους φόβους και το παρελθόν τους και οδηγούνται στην απόφαση να «χορέψουν» στο ρυθμό που επιλέγουν οι ίδιες αψηφώντας τους πάντες και τα πάντα». Μια παράσταση κοινωνικού χαρακτήρα που απεικονίζει με καθαρό ρεαλισμό την ωμή πραγματικότητα που εμείς οι άνθρωποι δεν βλέπουμε, είτε γιατί εθελοτυφλούμε είτε γιατί είναι καλά κρυμμένη πίσω από πέτρινους τοίχους και προσποιητά χαμόγελα δυστυχισμένων ανθρώπων. Στοιχεία κωμικά και τραγικά μπλέκονται συνεχώς και αδιάλυτα. Δυο διαφορετικοί και ταυτόχρονα ίδιοι κόσμοι συναντιούνται και μας μαθαίνουν την πραγματική έννοια των ονείρων, της μοναξιάς, της απομόνωσης, της διαφορετικότητας, της γενναιοδωρίας, του τι είναι το πιο σημαντικό στην ζωή, αλλά τελικά πιο είναι το νόημα της.

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Λύκου Ρένα, 6936723306
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook: https://www.facebook.com/incompatible.tg

• Η ομάδα Mementaλ Theatre Group παρουσιάζει μια διασκευή του έργου Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα την 1 Ιουνίου 2017 στις 21.00 στο Θέατρο Τριανόν. Με το ίδιο έργο η θεατρική ομάδα Mementaλ συμμετείχε στο ΣΤ’ Πανελλήνιο Θεατρολογικό Συνέδριο «Θέατρο και Ετερότητα: Θεωρία, Δραματουργία και Θεατρική Πρακτική», το οποίο διοργανώνεται στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με τα Τμήματα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Πατρών, το Τμήμα Θεάτρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Παράρτημα του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard - στις 18 Μαΐου 2017 και ώρα 22.00 στο Θέατρο Τριανόν στο Ναύπλιο. Η ομάδα Mementaλ Theatre Group συμμετέχει για τρίτη χρονιά στο Φεστιβαλάκι Θεατρικής Παραγωγής και τον Ιούνιο του 2017 θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου με την παράσταση Άκου μικρέ που θα παρουσιαστεί στα πλαίσια των παράλληλων δράσεων που οργανώνει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Η παράσταση: Τι θα γινόταν αν ο ισχυρός έπρεπε για λίγο να μπει στην θέση του αδύναμου; Τι θα γινόταν αν για μερικά λεπτά του χρόνου, ο προνομιούχος έπρεπε βρεθεί στην θέση του καταπιεσμένου, σε μια συνθήκη αυστηρά καθορισμένη από τις επιταγές μιας συντηρητικής κοινωνίας; Σε αυτό το σπίτι, η γυναίκα παύει να είναι το ασθενές φύλο και η Μπερνάρντα Άλμπα είναι νεκρή. Ένας πατέρας, πέντε γιοι και δυο υπηρέτες ζουν σε μια γυναικοκρατούμενη κοινωνία όπου ο άνδρας δεν μπορεί να ορίσει τίποτα από την ζωή του. Για να καταλάβεις την ανισότητα μεταξύ των δυο φύλων στο σήμερα αρκεί να αντιστρέψεις τους ρόλους, να βάλεις δηλαδή στη θέση των γυναικών, άνδρες. Τότε θα καταλάβεις αν η περιγραφή της κοινωνίας του πρωτότυπου έργου αποτελεί μια περασμένη, άσχημη εποχή για τις γυναίκες.

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Σοφία Αρναουτάκη 6970727050
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook: https://www.facebook.com/memental.theatregroup/?fref=ts

• Το καλλιτεχνικό σύνολο Θέατρο Πλαστελίνης παρουσιάζει την παράσταση ΟΙΔΙΠΟΥΣ την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 στις 21:00 στο Φουγάρο. Το καλλιτεχνικό σύνολο Θέατρο Πλαστελίνης δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2016 με αφορμή το μάθημα της Θεατρικής Παραγωγής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Για δεύτερη χρονιά φέτος το Θέατρο Πλαστελίνης συνεχίζει το καλλιτεχνικό του εγχείρημα με το έργο ΟΙΔΙΠΟΥΣ, που βασίζεται στον μύθο του Οιδίποδα σε διασκευή και σκηνοθεσία του φοιτητή Σίμου Τζίτζη. Το καλλιτεχνικό σύνολο Θέατρο Πλαστελίνης με την παράσταση ΟΙΔΙΠΟΥΣ συμμετέχει στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στις «παράλληλες δράσεις στην Αργολίδα».

Η παράσταση: Η ιστορία του Οιδίποδα παρουσιάζεται μέσα από μια πιο σύγχρονη ματιά όπου ο παντοδύναμος Θεός ποδηγετεί και μεταχειρίζεται τους πολίτες μιας κοινωνίας. Μόνο που ο Θεός εμφανίζεται σαν μια πολυμορφική έννοια που πηγάζει από τις εξελίξεις της κάθε εποχής καθώς και τις εσωτερικές αξίες των ανθρώπων.

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Άχμεντ Αμπντελαζίζ, 6978916496,
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Facebook: https://www.facebook.com/theatroplastelinis/?fref=ts

• Η θεατρική ομάδα RuMaNi παρουσιάζει την παραγωγή, με τίτλο Μα τι παράξενα, τι περίεργο, τι μυστήριο! που βασίζεται στο έργο Η Φαλακρή Τραγουδίστρια του Ευγενιου Ιονέσκο στις 3 Ιουνίου 2017 ώρα 21.00 στο Θέατρο Τριανόν. Η θεατρική ομάδα RuMaNi δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2017 από τρεις φοιτήτριες του προγράμματος Erasmus, από την Λισαβόνα της Πορτογαλίας. Η δουλειά της ομάδας στοχεύει στη δράση-αντίδραση με λεκτικά και μη λεκτικά χαρακτηριστικά επικοινωνίας. Ο βασικός της στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω σε θέματα καθημερινής επικοινωνίας.
Η παράσταση: Μια κριτική στην ματαιοπονία της επικοινωνίας στη σύγχρονη κοινωνία. Το έργο αυτό εστιάζει στον ελάχιστο έως ανύπαρκτο λόγο από το έργο Η Φαλακρή Τραγουδίστρια του Ευγενιου Ιονέσκο και το πρόσθετο, παράξενο χαρακτηριστικό, είναι η ταυτόχρονη χρήση τριών γλωσσών (πορτογαλικά, αγγλικά και ελληνικά) στις οποίες θα αποδοθεί. Αυτό που δεν περιμένει κανείς, είναι ότι το έργο ολοκληρώνεται από μια σειρά διαλόγων, ανολοκλήρωτων, που δεν θυμίζουν τίποτα το «φυσιολογικό». Πότε θα τελειώσει όλο αυτό;
Υπεύθυνοι επικοινωνίας: Nisa Eliziário, Γιάννης Αδελιανακης, 6978673909
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook: https://www.facebook.com/rumani.theatregroup/

• Η θεατρική ομάδα Herooj παρουσιάζει το έργο homines που βασίζεται στο τέταρτο βιβλίο της Αινειάδας του Βιργιλίου στις την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017 στις 21.00 στα Κεντρικά Διδακτήρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, στην αίθουσα Λήδας Τασοπούλου. Η πρώτη εμφάνιση της ομάδας Herooj ήταν στις 12 Δεκεμβρίου 2016 στο Θέατρο Τριανόν με την παράσταση Amphithalia.

Η παράσταση: Δυο χιλιάδες χρόνια πριν, ο Ρωμαίος ποιητής ασχολείται με ένα εξαιρετικά επίκαιρο ζήτημα, που σήμερα έχει μετατραπεί σε ένα από τα μεγαλύτερα δράματα της ανθρώπινης ιστορίας: Το προσφυγικό. Εδώ, η προσπάθεια των προσφύγων Τρώων για εύρεση νέας γης καθώς και η συνεχής μάχη για επιβίωση ενάντια στη φύση και στους νόμους της μεταμορφώνει τον πρόσφυγα σε λύκο ή σε κάτι άλλο, ανώτερο ,που δεν έχουμε φτάσει στο σημείο να κατανοήσουμε ακόμα. Μερικά χρόνια μετά τη λήξη του τρωικού πολέμου οι Τρώες, ως πρόσφυγες, σε μία προσπάθεια αναζήτησης νέας γης, καταφθάνουν στην Καρχηδόνα. Η παράσταση Homines πραγματεύεται την ιστορία του απαρνημένου έρωτα της βασίλισσας της Καρχηδόνας, Διδώ, με τον αρχηγό των Τρώων, Αινεία. Μία ηθική και σωματική πάλη ανάμεσα στην θεϊκή επιβολή, το πεπρωμένο και τα θέλω των ανθρώπων.

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Τίνα Στανωτά, 6949931574
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook: https://www.facebook.com/heroojtheatergroup/

• H ομάδα «Kαssιόπη», παρουσιάζει τη παράσταση Ίσως να είμαι η ΗΛΕΚΤΡΑ, την Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017, στις 18:30 στο Θεατράκι πριν το Ρολόι (δίπλα από τον Ναό των Αγ. Αναργύρων). Η ομάδα «Καssιόπη» δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2016, στο πλαίσιο του μαθήματος Θεατρική Παραγωγή. Το όνομά της προήλθε από τον αστερισμό Κασσιόπη, ο οποίος αποτελείται από τα πέντε φωτεινότερα άστρα, την Ανδρομέδα, την Σαύρα, την Περσέα, την Κηφέα και την Καμηλοπάρδαλη, τα οποία συμβολίζουν ένα ανοιχτό Μ ή 3. Έτσι και στην παράσταση πρωταγωνιστούν τρεις γυναικείες μορφές που μοιάζουν με το 3 της Κασσιόπης.
Η παράσταση βασίζεται σε κείμενα (Ευριπίδης, Σοφοκλής, Ευγένιος Ο’ Νηλ, Ζυράννα Ζατέλη, Σύλβια Πλαθ κ.ά., τα οποία διαπραγματεύονται το σύνδρομο της Ηλέκτρας και την σχέση ανάμεσα στο πατέρα και την κόρη.

Υπεύθυνοι επικοινωνίας: Μάρα Βλαχοπούλου email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 6978157823
Άχμεντ Αμπντελαζίζ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 6978916469
Facebook: https://www.facebook.com/kassiopitheatergroup

• Η θεατρική ομάδα loop παρουσιάζει μια ελεύθερη διασκευή του έργου του Ευγένιο Ιονέσκο Ρινόκερος, τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017 στις 21.00 στο Θέατρο Τριανόν. Η ομάδα δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2017 στο πλαίσιο του μαθήματος Θεατρική Παραγωγή.

Η παράσταση: Ομαδική υστερία. Κανείς δεν είναι ελεύθερος. Πρόσωπα ίδια, καταδικασμένα να πηγαίνουν μια ζωή ευθεία. Κανένα υπόγειο μήνυμα, η αλήθεια είναι μπροστά μας και καλύτερη δε θα γίνει. Οι ρινόκεροι υπάρχουν και κινούνται εκεί που δε φαίνονται. Και φυσικά, πιο εύκολο είναι να ενταχθείς σε κάτι που δεν προτίθεσαι πολεμήσεις. Οι ρομαντικοί και οι ουμανιστές πέθαναν, και μόνη λύση, να πας με το κύμα. Η παράσταση αποτελεί μια σύγχρονη προσέγγιση στο διαχρονικό ζήτημα της μαζοποίησης, το οποίο τοποθετείται σε ένα ξέφρενο πεδίο χάους.

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Παγώνα Κοστρίβα, 6987029848, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

• Η θεατρική ομάδα Diciassette παρουσιάζει το πετυχημένο musical των Bob Fosse και Fred Ebb Chicago την Τρίτη 6 Ιουνίου στις 18.30 στο Θέατρο Τριανόν. Βασισμένο στις πρωτότυπες χορογραφίες του Bob Fosse, την μουσική του John Kander , στους αγγλικούς στίχους του Fred Ebb και απόδοση ελληνικών διαλόγων της Σταυριάννας Στάθη. Το musical αυτό μας μεταφέρει στην ταραχώδη και γεμάτη μυστήριο δεκαετία του 1920 στο Σικάγο όπου οι ζωές των ανθρώπων της show biz υποκινούνται από τη μαγεία της Jazz, τον έρωτα, την απληστία και το έγκλημα. Συνδετικός κρίκος των χαρακτήρων είναι το πάθος τους για τη δόξα. Για πρώτη φορά με αφορμή το Φεστιβαλάκι Θεατρικής Παραγωγής 2017 το Chicago, η “Rolls Royce” των musical κάνοντας ένα διάλλειμα από τις μεγάλες σκηνές του Broadway καταφθάνει για να μεταφέρει και να γεμίσει το κοσμοπολίτικο Ναύπλιο με άρωμα και χρώμα από το Σικάγο του 1920. Επιβάτες της οι πρωταγωνιστές της πιο μεγάλης επιτυχίας στο χώρο των musical.

Υπεύθυνη επικοινωνίας : Βασιλική Αρτινού, 6984697417
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook: https://www.facebook.com/Diciassette.theatergroup/

• Η νεοσύστατη θεατρική ομάδα VinoVeritas παρουσιάζει την παράσταση Βαλπουργία Νύχτα. Πρόκειται για μια διασκευή του έργου Βάκχες του Ευριπίδη. Το έργο θα παρουσιαστεί την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017, στις 21.00 στις αποβάθρες τρένου ΟΣΕ (πίσω από το Θεατράκι του ΟΣΕ). Ο χώρος αποτελεί ευγενική παραχώρηση του Λαογραφικού Μουσείου Πελοποννήσου. Έχοντας ως οδηγό μία εκ των σημαντικότερων τραγωδιών του κορυφαίου θεατρικού συγγραφέα σε συνδυασμό με το ενδιαφέρον για τους αρχέγονους πολιτισμούς και τις τελετουργικές μυσταγωγίες δημιουργήσαμε μια διασκευή του έργου εισάγοντας στοιχεία της «Βαλπουργίας Νύχτας», ή αλλιώς «Η Νύχτα των Μαγισσών», δηλαδή η νύχτα μετάβασης από το χειμώνα στην άνοιξη. Στη σύνθεση εισάγονται στοιχεία των τελετουργιών της Κέλτικης παράδοσης. Στο έργο αυτό παρουσιάζεται με ευφάνταστο τρόπο ο συνδυασμός της τραγικής θεματικής του έργου του Ευριπίδη, καθώς και η αντίθεση του αστικού τρόπου ζωής και της ζωής στη φύση. Στην παράστασή, ο άνθρωπος ξαναγεννιέται μέσα από τις ίδιες του τις στάχτες και οδεύει ελεύθερος προς μια νέα ζωή. Συνδυάζοντας επομένως, το παλιό με το νέο, δημιουργήσαμε ένα κράμα θεάτρου του κόσμου, χρησιμοποιώντας ως πρωτεύον εργαλείο το σώμα του ηθοποιού και τις συμβολιστικές εικόνες.

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Γκαϊτατζή Αθηνά, 6997721404, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook: https://www.facebook.com/VinoVeritas-1353292991398853/?fref=ts

festivalaki geniko afisa

 

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 30 Μαΐου 2017 21:26

logo nafplio dimos diaygeia logo ΔΕΥΑΝ