Tο πρώτο οργανωμένο πρόγραμμα streetart-δημόσιων τοιχογραφιών είναι γεγονός

11 Ιουν, 2021

Ο Δήμος Ναυπλίου εκκινεί με την UrbanAct το πρώτο οργανωμένο πρόγραμμα streetart-δημόσιων τοιχογραφιών στην πόλη μας, ενταγμένο στο 1ο Φεστιβάλ Λόγου και Τέχνης. Η πρώτη τοιχογραφία υλοποιείται στο 1ο Λύκειο Ναυπλίου από τον street artist Kez, εκκινείται στις 8 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 13 Ιουνίου.

Η θεματική της τοιχογραφίας είναι ο ποιητής Καρούζος και όπως αναφέρει η επιμελήτρια και κριτικός τέχνης Φαίη Τζανετουλάκου: «Μέσα στη φύση της ανθρώπινης κατάστασης, κεντούσε τα λόγια του ο ποιητής, και όταν ολοκλήρωνε τη μοναχική του περιήγηση στις περιοχές που σύχναζαν οι καθημαγμένοι ερασιτέχνες του Πραγματικού, που τόσο αγαπούσε να μελετάει, τότε έσταζαν τα μελάνια του γλυκόπιοτο πολύχρωμο σκοτάδι, εκείνες τις ώρες που η μοναξιά απειλεί με ένα μαχαίρι γεμάτο σιωπή.

Η αποτύπωση της μορφής του, ως πορτρέτο της ύλης αυτού του σπάνιου πνεύματος, από τους δημιουργούς της UrbanAct, μέσα στο αστικό τοπίο της πόλης που τον γαλούχησε, στον τοίχο-καμβά μίας παιδαγωγικής μήτρας,, είναι μια ύψιστη πράξη αντανάκλασης της παιδευτικής δύναμης της Ποίησης, που εξυψώνει και εξυμνεί την ίδια τη Ζωή.»

Η τοιχογραφία θα υλοποιείται ζωντανά, το κοινό μπορεί να παρακολουθεί τη διαδικασία υλοποίησής της και να συνδιαλέγεται με τον καλλιτέχνη και δημιουργό του έργου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερωθείτε και από τις ιστοσελίδες των διοργανωτών www.doppat.gr fb/ doppat.nafplio www.urbanact.gr fb/urbanact.gr

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021 11:18

logo nafplio dimos diaygeia logo ΔΕΥΑΝ