Συνάντηση Ασιναίων στο Δημοτικό σχολείο της Ασίνης του Δήμου Ναυπλιέων !

27 Οκτ, 2021


Το Σάββατο 23/10/2021, στο Δημοτικό σχολείο της Ασίνης του Δήμου Ναυπλιέων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Ασιναίων, του Δήμου Ναυπλιέων με τους Ασιναίους κατοίκους από τη Κορώνη της Μεσσηνίας. Η πρωτοβουλία ανήκει σε δύο συλλόγους, που τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτύξει σχέσεις φιλίας και συνεργασίας,  στον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο Ασίνης και Αγίας Παρασκευής “Το Καστράκι” με Πρόεδρο τον Λάμπρο Σκουφούλα και τον Πολιτιστικό & τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Ασίνης από την Κορώνη Μεσσηνίας με Πρόεδρο την Σωτηρία Λεμπέση και τα ΔΣ των δύο συλλόγων.

 

Προεδρος Αντιδήμαρχος Σκουφουλας Χατζόπουλος 01


Στη συνάντηση παρεβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Δ.Ε. Κορώνης του Δήμου Πύλου Νέστορος κος Δημήτριος Σιψάς, ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Γιώργος Χατζόπουλος, οι Πρόεδροι των τοπικών Κοινοτήτων και πλήθος κόσμου.

 

Αντιπρόεδρος Χατζόπουλος 01


Οι δύο σύλλογοι συναντήθηκαν για να δώσουν συνέχεια σε μια σχέση που ξεκινάει από τους αρχαίους χρόνους* και φθάνει μέχρι σήμερα. Μία σχέση που σίγουρα δεν περιορίζεται στους αρχαίους χρόνους, καθώς οι δύο περιοχές είχαν στο πέρασμα των αιώνων, κοινούς κατακτητές και φυσικά κοινούς αγώνες για την ελευθερία τους.

Αντιδήμαρχος Σίψας 01


Η σχέση ανάμεσα στην Ασίνη και την Κορώνη έχει παρελθόν αλλά πιστεύουμε πως αξίζει να έχει παρόν και μέλλον γιατί μέσα από αυτή έχουν την ευκαιρία οι δημότες να γνωριστούν μεταξύ τους, να ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρίες.  Σε αυτή την προσπάθεια ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Αθλητισμού και Τουρισμού (ΔΟΠΠΑΤ) θα ενθαρρύνει αυτή την συνεργασία γιατί αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον, για τις νέες γενιές. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα μέλη των δύο συλλόγων για την πρωτοβουλία τους, και ιδιαίτερα στους Προέδρους Λάμπρο Σουφούλα και Σωτηρία Λεμπέση για την προσφορά τους στο μεγάλο ταξίδι της ιστορίας και του πολιτισμού της Ασίνης.

 

Στο Δημοτικό σχολείο Ασίνης 01

*(τον 8ο π.Χ. αιώνα, όταν βασιλιάς στην Σπάρτη ήταν ο Νίκανδρος, ξέσπασε πόλεμος στην Αργολίδα, μεταξύ των Λακεδαιμόνιων και των Αργείων. Οι κάτοικοι της Ασίνης, συμμάχησαν με τους Σπαρτιάτες και όταν σταμάτησαν τις εχθροπραξίες οι Αργείοι εκδίωξαν τους Ασιναίους. Αυτοί με τη σειρά τους ζήτησαν βοήθεια από τους Σπαρτιάτες οι οποίοι τους παραχώρησαν μια περιοχή, ιδρύοντας τη Μεσσηνιακή Ασίνη, σημερινή Κορώνη)

 

 

 

 

logo nafplio dimos diaygeia logo ΔΕΥΑΝ