Επίσκεψη στο Ναύπλιο της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη

18 Ιουλ, 2022

 

Την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη υποδέχθηκε σήμερα Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022 στην πόλη του Ναυπλίου ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος στα πλαίσια της περιοδείας που πραγματοποιεί στον Νομό Αργολίδας. 

Η κ. Μενδώνη συνοδευόμενη από τον κ. Κωστούρο στο πρόγραμμα αυτοψιών της στα εν εξελίξει έργα Πολιτισμού στη πόλη του Ναυπλίου επισκέφτηκε το Μπούρτζι, το Παλαιό Τελωνείο, το Κτήριο Βίγγα, το Αρχαιολογικό Μουσείο, τον Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας, τις εκκλησίες του Αγ. Νικόλαου και του Αγ. Γεωργίου.

 

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος εξέφρασε την ικανοποίηση του  για τις προσπάθειες που καταβάλλονται αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Με χαρά υποδεχτήκαμε τις δηλώσεις της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για το εμβληματικό Μπούρτζι σήμα κατατεθέν για την πόλη του Ναυπλίου ότι θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί ξανά επισκέπτες. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την εξαιρετική δουλειά.

 

Μια μεγάλη προσπάθεια του Δήμου, της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αργολίδος, του Βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Ανδριανού, της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και του Υπουργείου Πολιτισμού με κοινή συναντίληψη πραγμάτων και από κοινού συνέργειες κατάφεραν να ολοκληρώσουν ένα έργο μείζονος σημασίας σε ένα μνημείο μεγάλης ιστορικής αξίας που προβάλει και αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας. Είναι πολύ μεγάλη η στιγμή για το Ναύπλιο αλλά και για όλους τους Έλληνες.

 

Επίσης και με την παρουσία και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ κ. Βλαστού στο κλιμάκιο της περιοδείας είχαμε μια γόνιμη συζήτηση με σκοπό την αξιοποίηση ακινήτων του Δημοσίου στην πόλη του Ναυπλίου. Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο συνεργασίας συμφωνήθηκε το προσεχές διάστημα να συνεχιστεί ο διάλογος προς αυτή την κατεύθυνση για τα έργα που έχουν ήδη δημοπρατηθεί και αυτά που μπορούν να δοθούν μελλοντικά προς χρήση με σκοπό το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την πόλη του Ναυπλίου και το Δήμο μας».

 

logo nafplio dimos diaygeia logo ΔΕΥΑΝ