ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ: "ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΤΡΙΛΟΓΙΑ - ΟΡΑΤΟΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ"

09 Νοε, 2022

 

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ διοργανώνουν σε συνεργασία με την artivafestival  ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα Φεστιβάλ Χορωδιών  της χώρας μας, που θα πραγματοποιηθεί φέτος 10-13 Νοεμβρίου 2022 στην αίθουσα του Βουλευτικού. Το Φεστιβάλ,  θεσμός για την πόλη μας  - ιδιαίτερα αγαπητός στον χορωδιακό αλλά  και ευρύτερο μουσικό γίγνεσθαι - θα τιμήσουν με την παρουσία τους γνωστοί μαέστροι και προσωπικότητες από τον χώρο της μουσικής!

Την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ θα παρουσιαστεί το έργο "ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΤΡΙΛΟΓΙΑ - ΟΡΑΤΟΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ" για αφηγητή, ηθοποιούς, ορχήστρα και σύνολα φωνών με τη συμμετοχή κυρίως  της Χορωδίας ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου -Μεικτό Πολυφωνικό Σχήμα, το γυναικείο φωνητικό σύνολο Ναυπλίου ΣΥΜΦΩΝΙΑ και τη Χορωδία του Μουσικού Πολιτισμού Νέας Κίου.

Το μουσικό έργο στηρίζεται σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη, σε στίχους, κείμενα και μουσική  Θεοδόση Αντωνιάδη. Το πρωτότυπο αυτό  έργο θα παρουσιαστεί στο κοινό μόνο με συνοδεία πιάνου και όχι ορχήστρας. Στην φετινή διοργάνωση θα λάβουν μέρος πάνω από 25 χορωδιακά σύνολα από την Ελλάδα και την Κύπρο με διαγωνιστικό ή ελεύθερο πρόγραμμα.

Τις τέσσερις ημέρες του φεστιβάλ, θα βρίσκονται στο Ναύπλιο περισσότεροι από εξακόσιοι χορωδοί και πάνω από χίλιοι επισκέπτες. Μεγάλο γεγονός για τον πολιτισμό αλλά και τον τουρισμό της περιοχής μας σε μήνα σχετικά περιορισμένης επισκεψιμότητας!

   Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη στις συναυλίες του ελεύθερου προγράμματος των χορωδιών.

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                             

logo nafplio dimos diaygeia logo ΔΕΥΑΝ