«Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων συναντά τον Ζαν Κοκτώ» για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

03 Νοε, 2017

Την παράσταση «Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων συναντά τον Ζαν Κοκτώ» θα φιλοξενήσει ο Δήμος Ναυπλιέων, την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, στις 20.30 το βράδυ, στην αίθουσα του Βουλευτικού.
Ο Δήμος Ναυπλιέων είναι ένας από τους  τέσσερις δήμους που ενώνουν τις δυνάμεις τους  σε έναν κοινό σκοπό, την ενίσχυση του έργου του φιλανθρωπικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Τέσσερις πολιτιστικοί σταθμοί ,με αφετηρία το Μαρούσι και επόμενους σταθμούς  το Ναύπλιο, την Αργυρούπολη  και το Περιστέρι, τάσσονται υπέρ της πρωτοβουλίας αυτής που  τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε). Τα έσοδα από τις παραστάσεις θα διατεθούν, στο σύνολο τους, στο «Χαμόγελο του παιδιού». Τιμή εισόδου: από 7 € (Αντί εισιτηρίου θα δίνεται απόδειξη δωρεάς του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»).

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος ,σε συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα για την παρουσίαση της εκδήλωσης ,κάλεσε όλους τους δημότες να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή την οποία χαρακτήρισε ως μια έμπρακτη χειρονομία στήριξης απέναντι στο έργο που επιτελεί ο συγκεκριμένος φορέας ενώ  όπως χαρακτηριστικά είπε, «η εκδήλωση έχει σκοπό να δημιουργήσει ένα πνεύμα αλληλεγγύης και στήριξης των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού ,όπως είναι τα παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.».

 

Στοιχεία για την παράσταση

Ο Ζαν Κοκτώ υπήρξε ένας από τους πιο πολυσχιδείς καλλιτέχνες του μεσοπολέμου. Υπήρξε ενεργό μέλος της γαλλικής πρωτοπορίας, επιδόθηκε στην ανάπλαση και υπερρεαλιστική ερμηνεία των ελληνικών μύθων, θήτευσε στο ψυχολογικό θέατρο και ασπάστηκε το νεορομαντισμό. Επηρεασμένος από το σουρεαλιστικό κίνημα και τους πρωτοπόρους της αφηρημένης τέχνης στη ζωγραφική και τη γλυπτική, ο Ζαν Κοκτώ οραματίστηκε να εντάξει τις τάσεις αυτές της εποχής του και στο θέατρο.

Τα μονόπρακτα του Ζαν Κοκτώ δίνουν τη διάσταση της ανατρεπτικής προσωπικότητας του, τις αγωνιώδεις αναζητήσεις του, τον οίστρο του, τη γόνιμη φαντασία του, το λεπτό του χιούμορ του, την ταχύτητα του ύφους, τη αριστοτεχνική καλλιγραφία του πορτρέτου, την παιδική αφέλεια και την τρυφερή αγαλλίαση που διέκρινε τον ψυχισμό του. Για τον Ζαν Κοκτώ «η ζωή ήταν μια οριζόντια πτώση».

Στην παράσταση «Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων συναντά τον Ζαν Κοκτώ» θα παρουσιαστούν τα μονόπρακτα: Στο Πανηγύρι, Η Ψεύτρα και Ανθρώπινη Φωνή.

Μέσα από την ιδιαίτερη δραματουργική προσαρμογή και σκηνοθετική  ματιά του Σπύρου Οικονομάκου και τις εξαιρετικές ερμηνείες της Ναταλίας Μαργωμένου και της Μαρίας Χανιωτάκη τα μονόπρακτα του Κοκτώ αναπροσαρμόζονται… αποκτούν σάρκα και οστά προτρέποντας μας να ανακαλύψουμε τις έννοιες που κρύβονται πίσω από τους μονολόγους, να αναθεωρήσουμε, να γελάσουμε, να αφουγκραστούμε… την αγάπη, τον έρωτα, την ίδια την ζωή.

Ως επισφράγισμα έρχεται ο αριστουργηματικός λυρισμός της μουσικής του Λουδοβίκου Των Ανωγείων και της υπέροχης φωνής του που ντύνει αρμονικά συναισθήματα και εικόνες, δημιουργώντας ένα άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα προσαρμοσμένο στο σήμερα.

Τιμή εισόδου: από 7 € (Αντί εισιτηρίου θα δίνεται απόδειξη δωρεάς του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»).

Συντελεστές

Δραματουργική προσαρμογή / σκηνοθεσία: Σπύρος Οικονομάκος

Μουσική σύνθεση – Τραγούδι: Λουδοβίκος των Ανωγείων

Ηθοποιοί: Ναταλία Μαργωμένου – Μαρία Χανιωτάκη

Τραγούδι: Τερέζα Κοζιτόρη

Κιθάρα: Αντώνης Μυτακίδης

Βοηθός σκηνοθέτη: Κάτια Χρυσάφη
Σκηνικά: Νίκος Κοίλος

Διεύθυνση παραγωγής: Δημήτρης Χρυσάφης
Digital Marketing: Θωμάς Καραγκούνης

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 10:35

logo nafplio dimos diaygeia logo ΔΕΥΑΝ