Δράση προστασίας των θαλάσσιων ακτών Clean Up the Med 2015

10 Ιουν, 2015

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ, προσανατολισμένοι στην προστασία του Φυσικού Περιβάλλοντος, τόσο του χερσαίου όσο και του θαλάσσιου, συνέδραμαν σήμερα δυναμικά την πανμεσογειακή δράση προστασίας των θαλάσσιων ακτών της χώρας μας, ″Clean Up the Med″, με αφορμή και των δυο παγκόσμιων ημερών, Περιβάλλοντος (05/06/15) και Ωκεανών (08/06/15).

Στόχος, η ανίχνευση της ποσότητας και του είδους των απορριμμάτων σε μια ακτή και ο καθαρισμός της, με την συνδρομή-συμμετοχή, μαθητών και τοπικών φορέων.

Γνωρίζοντας τεκμηριωμένα πλέον από επιστημονικές έρευνες, ότι η Μεσόγειος θάλασσα τείνει να γίνει μια τεράστια χωματερή από πλαστικά και όχι μόνο απορρίμματα, θεωρούμε ότι κινητοποίηση όλων μας, είναι επιβεβλημένη.

Οι ακτές μας, μας ανήκουν.

Στα πλαίσια αυτά ο Δήμος Ναυπλιέων και οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου, στις 9 Ιουνίου 2015 καθάρισαν την παραλία της Καραθώνας, με επικεφαλής τον περιβαλλοντολόγο Εμμανουήλ και τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Γ.Μπουζαλάς, ο οποίος με ειδικά χωματουργικά μηχανήματα καθάρισε γενικότερα τη περιοχή.

CLEAN MED 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016 10:33

logo nafplio dimos diaygeia logo ΔΕΥΑΝ