Γεμάτοι γνώσεις και εμπειρίες επέστρεψαν από την Μαρτινιάς οι σύμβουλοι του Δήμου Ναυπλιέων

Οκτ 23, 2019

Άποψη γύρω από την λειτουργία των σχολείων στην Γαλλία αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης διαμόρφωσαν η πρόεδρος των σχολικών επιτροπών και του ΔΟΠΠΑΤ, Μαρία Ράλλη και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ, Γιώργος Καχριμάνης, ακολουθώντας το πρόγραμμα επίσκεψης των Ναυπλιωτών μαθητών στην αδελφοποιημένη πόλη της Γαλλίας.

Υπηρεσία καθαριότητας

Με τον Δήμαρχο Μαρτινιάς


Η παραμονή στην Μαρτινιάς περιελάμβανε επίσκεψη στο δημοτικό πάρκο στο οποίο στεγάζονται, ο παιδικός σταθμός, το νηπιαγωγείο, το δημοτικό σχολείο, το ειδικό σχολείο, το μουσικό σχολείο, ο ζωολογικός κήπος και το αστεροσκοπείο.
Παράλληλα με το εκπαιδευτικό μέρος της επίσκεψης, οι μαθητές μας δημιούργησαν ομάδες με μαθητές από την Ισπανία την Γαλλία και την Σκωτία και επιδόθηκαν σε αθλητικές δραστηριότητες. Μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους του Ναυπλίου, δημοτικοί σύμβουλοι από τις παραπάνω χώρες επισκέφτηκαν τα σχολεία συζήτησαν για τα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Αστυνομικό τμήμα Μαρτινιάς


Η παρουσία των δημοτικών συμβούλων πέρα των ανωτέρω, συνδυάστηκε με ενημέρωση από τον δήμαρχο της Μαρτινιάς, Michel Vernejoul, γύρω από τις δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο οποίος συνόδευσε του δημοτικούς συμβούλους σε επισκέψεις στον βιολογικό της αντίστοιχης ΔΕΥΑ, την υπηρεσία της καθαριότητας, το πολιτιστικό κέντρο και το αστυνομικό τμήμα.

Biologikos


Εντυπωσιακό ήταν το χορευτικό πρόγραμμα που παρουσίασαν οι μαθητές μας, ενώ η προβολή βίντεο από το Ναύπλιο καθήλωσε τους οικοδεσπότες.

αίθουσα του δημαρχείου στο Aderno υποδοχή απο το δήμαρχο εκεί


Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν και η επίσκεψη στην περιοχή Αndernos, όπου καλλιεργούνται οστρακοειδή. Τους δημοτικούς συμβούλους τους υποδέχτηκε ο δήμαρχος του Andernos και τους έδωσε την ευκαιρία να συζητήσουν για θέματα που άπτονται της λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 13:39
  1. Πρόσφατα
  2. Δημοφιλή

logo nafplio dimosdiaygeia logo