Επισκέψεις δημοτικών σχολείων στην έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Καρούζου

06 Ιουν, 2016

Την έκθεση που θα λειτουργήσει έως τα τέλη Ιουνίου με τα ζωγραφικά έργα και χειρόγραφα του ναυπλιώτη ποιητή αλλά και ζωγράφου Νίκου Καρούζου (ιδιωτική συλλογή Γεωργίου και Χριστίνας Ξένου) στις Αίθουσες της Δημοτικής Πινακοθήκης του Βουλευτικού Ναυπλίου, επισκέφθηκαν σήμερα μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου.

Την ξενάγηση των παιδιών στην έκθεση έκανε η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Πόπη Καλκούνου.

"Η πόλη που ξεχνά την ιστορία της και το παρελθόν της, η πόλη που ξεχνά τους ανθρώπους που προσέφεραν στον πολιτισμό αλλά και σε κάθε άλλο τομέα της ιστορίας της χάνει ένα μεγάλο κομμάτι από την ταυτότητά της και συχνά χάνει και τον προσανατολισμό της για το μέλλον.

Το Ναύπλιο έχει αποδείξει ότι δεν ξεχνά αλλά τιμά τους ανθρώπους του, τόνισε στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, η κα Καλκούνου.

Το σύνολο των έργων εκτέθηκε πρόσφατα στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών συνοδευόμενα από έναν εξαιρετικό κατάλογο των εκδόσεων Γαβριηλίδη με τον τίτλο «ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗ ΓΑΛΗΝΗ».

Τα έργα θα εκτίθενται στο Βουλευτικό μέχρι τέλος Ιουνίου και έτσι υπάρχει η δυνατότητα της προσέγγισης μιας άγνωστης πλευράς του ποιητή Νίκου Καρούζου. Μαζί με αυτά εκτίθενται και μια σειρά από χειρόγραφα του ποιητή.

Τα παιδιά στην συνέχεια άφησαν την φαντασία τους ελεύθερη και απεικόνισαν την δική τους αφηρημένη τέχνη...

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016 11:18

logo nafplio dimos diaygeia logo ΔΕΥΑΝ