Το «ΒΑΓΟΝΙ ΤΣΕΧΩΦ EXPRESS» στο Σταθμό του ΟΣΕ στο Ναύπλιο

28 Σεπ, 2021

 

Το «ΒΑΓΟΝΙ ΤΣΕΧΩΦ EXPRESS» Βασισμένο σε διηγήματα του Α.Π.ΤΣΕΧΩΦ. Ξεκινάει το ταξίδι του από την … Αποβάθρα του Σταθμού ΟΣΕ Ναυπλίου 28 – 29 – 30 Σεπτεμβρίου 9μμ. Με την Θεατρική Ομάδα της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου Σκηνοθεσία: Αιμιλία Βάλβη

Η παράσταση είναι αποτέλεσμα των εργαστηρίων υποκριτικής που ξεκίνησε η Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου τον Οκτώρβη του 19 με την ηθοποιό - θεατρολόγο Αιμιλία Βάλβη, πάνω στη μέθοδο υποκριτικής του Mιχαήλ Τσέχωφ, με πρακτική εφαρμογή στα διηγήματα του γνωστού Ρώσσου θεατρικού συγγραφέα Α.Π. Τσέχωφ. Η πανδημία ανάγκασε την ομάδα να «τηρήσει τις αποστάσεις» αλλά η ανάγκη συνέχειας σε μια δημιουργική διαδικασία την κράτησε ενωμένη.

Η θεατρική παράσταση «Βαγόνι Τσέχωφ Express» αποτελεί δραματοποίηση κωμικών διηγημάτων του Α.Π.Τσέχωφ και την πρώτη απόπειρα ολοκληρωμένης θεατρικής παράστασης της ομάδας.

Η παράσταση

15 ταξιδιώτες στο χρόνο και τον χώρο, θεατρικοί μα και ανθρώπινοι ήρωες, «ξεφεύγουν» από τις σελίδες του συγγραφέα τους - Α.Π.Τσέχωφ - ο οποίος επί σκηνής, μας τους παρουσιάζει και εκθέτει στο κοινό τις κωμικές κι ευαίσθητες ιστορίες τους. Είναι μικρές ιστορίες ανθρώπινης ευαισθησίας όπου το τρυφερό χιούμορ του Τσέχωφ συναντά κι ενώνεται με την ανθρώπινη ευαισθησία και το χιούμορ της δικής μας πλέον θεατρικής ομάδας.

Οι συντελεστές

Σκηνοθεσία/σκηνογραφική–ενδυματολογική επιμέλεια: Αιμιλία Βάλβη

Δραματουργική επεξεργασία: Η ομάδα

Φωτογραφία: Άλκηστις Βασιλάκου

Φωτισμός – Ήχος: DNA SYSTEMS

Παραγωγή: ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ - Συνδιοργάνωση ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ - ΔΟΠΠΑΤ


Παίζουν: Παρασκευή Αθανασοπούλου, Φωτεινή Βαρδάκα, Θάλεια Βελεγράκη, Κατερίνα Βέργαδου, Γιάννης Γιατράκος, Ματίνα Γκόγκα, Χριστίνα Ζησοπούλου, Ντίνα Καλογεροπούλου, Χρήστος Κατσίρης, Νατάσσα Κολωνιώτου, Ντίνα Μιχαλοπούλου, Γιάννης Ρούσσος, Νάσος Τζαβάρας, Δέσποινα Φλεβάρη, Μυρτώ Χατζηγεωργίου .

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

Στην παράσταση θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας πριν, κατά την διάρκεια και κατά την αποχώρηση.

Υποχρεωτική η κράτηση θέσης: 6946159274

Είσοδος: 5 ευρώ για την στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ναυπλίου

Ευχαριστούμε θερμά : Τον Δήμο Ναυπλιέων και τον ΔΟΠΠΑΤ για την συνδιοργάνωση. Καθώς επίσης το Δημοτικό Ωδείο Ναυπλίου, το Καφέ Σταθμός, την Άννα Στόφα, τον Ανδρέα Παπαβασιλείου, την Άλκηστη Βασιλάκου για την πολύτιμη βοήθειά τους .

Η Αιμιλία Βάλβη

Είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής Γ. Κιμούλη, του Tμήματος Θεατρικών Σπουδών της Αθήνας ΕΚΠΑ, του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών - Τμήμα Θεατρικών Σπουδών - του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Εργαστηρίου Φωνητικής Έρευνας του Σπύρου Σακκά. Εργάζεται ως επαγγελματίας ηθοποιός από το 2001 και έχει συνεργαστεί με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, το Απλό Θέατρο, το Θέατρο του Νέου Κόσμου, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνώντου Ιδρύματος Ωνάση, τη Θεατρική Εταιρία Πόλις κ.α. σε σκηνοθεσίες Τ.Κουλίεβα, Αντώνη Αντύπα, Ελένη Γεωργοπούλου, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, Γιάννη Λεοντάρη, Μαρία Κυριάκου κ.α. Έχει διδάξει υποκριτική και αγωγή του θεατρικού λόγου στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της ΣΚΤ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε ιδιωτικά εργαστήρια υποκριτικής και σε θεατρικούς πολιτιστικούς οργανισμούς, ενώ έχει αναλάβει voice coaching σε επαγγελματικούς θιάσους.


Η Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου

Ιδρύθηκε το 2009. Όραμα και στόχος των ιδρυτικών μελών του, είναι: Τέχνη και Πολιτισμός, Φυσικό και Πολιτιστικό Περιβάλλον και Άνθρωπος και Ποιότητα Ζωής. Σε αυτόν τον τρίτο πυλώνα στηρίχτηκε η δημιουργία και ανάπτυξη του «Κοινωνικού Παντοπωλείου Ναυπλίου».

Με την εθελοντική δράση των μελών στηρίζονται οικογένειες , οι περισσότερες με παιδιά, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Η Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου έχει πραγματοποιήσει με μεγάλη επιτυχία πολλαπλού ενδιαφέροντος εκδηλώσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Rock Festival.- Εργαστήρια - -Βραδιές Αφήγησης Παραμυθιών, Παρουσιάσεις Βιβλίων. -Εργαστήρια Ψυχολογικής Στήριξης και Αυτοβοήθειας. -Διαλέξεις . -Περίπατοι, Ξεναγήσεις. - Θεατρικό Εργαστήρι και Εργαστήρι Κοινωνικού Θεάτρου του Καταπιεσμένου.

Η «Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου» συνεργάζεται με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ναυπλίου, με συλλόγους, με τοπικούς και όχι μόνο φορείς, με σχολεία, συμμετέχοντας έτσι στη διαμόρφωση ενός κοινού δικτύου ενεργοποίησης των πολιτών για τον πολιτισμό και τη τέχνη.

«Κάνε κάτι και εσύ….» είναι το μήνυμα που στέλνει……η «Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου» και το « Κοινωνικό Παντοπωλείο Ναυπλίου». Γιατί αν κάνουμε κάτι όλοι μαζί, θα καταφέρουμε ….. το όνειρο !!!

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021 19:53

logo nafplio dimos diaygeia logo ΔΕΥΑΝ