Ο Δήμος Ναυπλιέων φιλοξενεί στο Βουλευτικό την έκθεση «Βουλή των Ελλήνων – Σταθμοί μίας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών»

05 Σεπ, 2020


Την έκθεση «Βουλή των Ελλήνων – Σταθμοί μίας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών», θα φιλοξενήσει ο Δήμος Ναυπλιέων στο Βουλευτικό, στο Ναύπλιο. Η εν λόγω έκθεση η οποία οργανώθηκε από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία θα  εγκαινιαστεί την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020, στις επτά το απόγευμα από τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Στην Επιστημονική Επιτροπή της έκθεσης συμμετείχαν οι πανεπιστημιακοί Νίκος Αλιβιζάτος, Βαγγέλης Καραμανωλάκης, Νίκη Μαρωνίτη –Γενική Γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής–, Ηλίας Νικολακόπουλος και Ευάνθης Χατζηβασιλείου, καθώς και ο Τάσος Σακελλαρόπουλος –πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Ιδρύματος της Βουλής

Η παραπάνω επιτροπή αξιοποιώντας σπάνια τεκμήρια και οπτικοακουστικό υλικό δημιούργησε  μια έκθεση η οποία, αφηγείται σχεδόν διακόσια χρόνια κοινοβουλευτικού βίου, αναδεικνύοντας κομβικά γεγονότα που συνιστούν την ιστορία του Κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα.

Το υλικό διαρθρώνεται σε πέντε ενότητες: 1. Η ιστορική εξέλιξη του Κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα (με τέσσερις επιμέρους περιόδους: Αφετηρίες 1821-1862, Εμπέδωση 1862-1915, Διχασμοί 1915-1974, Νέο Ξεκίνημα 1974-1989), 2. Οι Εκλογές, 3. Οι Βουλευτές, 4. Οι λειτουργίες της Βουλής, 5. Τα κτίρια της Βουλής.

Η έκθεση είναι ανοιχτή στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο, έως και τις 4 Οκτωβρίου  2020.

 

programma vouleftiko

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020 14:06

logo nafplio dimos diaygeia logo ΔΕΥΑΝ