Εγκαίνια έκθεσης της Βουλής των Ελλήνων στο Βουλευτικό

09 Σεπ, 2020

 

Πραγματοποιήθηκαν, εχθές, τα εγκαίνια της έκθεσης της Βουλής των Ελλήνων «Βουλή των Ελλήνων. Οι σταθμοί μιας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών», στο Βουλευτικό Ναυπλίου από τον Προέδρο της Βουλής των Ελλήνων Κ. Τασούλα.
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων χαιρετίζοντας την εκδήλωση ανέφερε:
"...Δεν βρισκόμαστε σε μία οποιαδήποτε πόλη, βρισκόμαστε στην πρώτη πρωτεύουσα του ελεύθερου Ελληνικού κράτους, δε βρισκόμαστε σε ένα οποιοδήποτε κτίριο, βρισκόμαστε στο κτίριο της πρώτης Βουλής των Ελλήνων, δεν βρισκόμαστε ούτε καν στα εγκαίνια μιας συνηθισμένης έκθεσης, βρισκόμαστε στην έκθεση για τη διαδρομή του Κοινοβουλευτισμού στη χώρα μας..."
Ο κ. Τασούλας εξήρε την αξία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, στη διαδρομή του Ελληνικού Κοινοβουλίου αλλά και στη συμβολή του Ναυπλίου αλλά και της Πελοποννήσου γενικότερα, στη διαμόρφωση του νεότερου ελληνικού κράτους.
Η έκθεση έχει ως θέμα την ιστορία και τη λειτουργία του Κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα, μέσα από σπάνια τεκμήρια και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, αφηγείται δύο σχεδόν αιώνες κοινοβουλευτικού βίου και παρουσιάζεται από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία στο ιστορικό Βουλευτικό, την πρώτη Βουλή των Ελλήνων στο Ναύπλιο.


Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά μέχρι τις 4 Οκτωβρίου 2020.

logo nafplio dimos diaygeia logo ΔΕΥΑΝ