Την 21η Μαρτίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

20 Μαρ, 2021

Η εξέλιξη της πανδημίας και τα πρωτόκολλα αυτής δεν θα μας επιτρέψουν να γιορτάσουμε, όπως είχαμε σχεδιάσει να τιμηθεί η ημέρα αυτή , εναρμονισμένη φυσικά στην επέτειο των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Για τον λόγο αυτό από αύριο έως και τέλος Μαρτίου ηλεκτρονικά από την σελίδα του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. θα προβάλλεται ποίηση αφιερωμένη στην μεγάλη επέτειο.
Επίσης, ήδη έχουμε ψηφίσει και προχωράμε στη διοργάνωση του Πρώτου Ετήσιου Φεστιβάλ Λόγου, οπου ο κύριος κορμός του θα είναι ποίηση που αντλεί την έμπνευσή της από το ιστορικό γεγονός της Επανάστασης του 21.Ζούμε σε μια χώρα που αδιάλειπτα παράγει ποίηση είκοσι επτά αιώνες.Έχουμε μια γλώσσα που μας χάρισε ποιητές παγκοσμίου μεγέθους.

Όμως, εμείς εδώ στο Ναύπλιο και ευρύτερα στο Δήμο Ναυπλιέων έχουμε και τους δικούς μας σπουδαίους ποιητές, πρωτοστατούντος του Νίκου Καρούζου(θα έρθει η στιγμή που θα τιμηθεί δεόντως..) , ο οποίος μας συγκινεί, μας υπενθυμίζει, μας προβληματίζει....

Έτσι ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ., πάντα μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, τιμώντας και αναγνωρίζοντας τους δικούς μας ποιητές,όλους τους συντοπίτες μας ποιητές(σπουδαίοι τους όλοι) τους αφιερώνουμε την ημέρα αυτή και κάνουμε ένα βήμα παραπάνω.

Στο επόμενο Δ.Σ. του οργανισμού η εισήγηση μου προς τα μέλη του Συμβουλίου θα περιέχει πρόταση κατά την οποία σε σύντομο χρόνο να ετοιμάσουμε, με την συνεργασία φυσικά της ΕΣΛΑ, και το χώρο που θα φιλοξενεί και θα αναδείξει αυτή την υψηλότερη ίσως και ευγενέστερη μορφή τέχνης, ώστε να επαναπροσδιοριστεί και η φράση του Ντελακρουά " Δεν υπάρχει τέχνη χωρίς ποίηση"....

 

 

Μαρία Ράλλη
Πρόεδρος Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.

logo nafplio dimos diaygeia logo ΔΕΥΑΝ