Μήνυμα Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου για την Παγκόσμια Ημέρα για το σύνδρομο Down

21 Μαρ, 2022

 

Η 21η Μαρτίου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Hμέρα για το σύνδρομο Down από την πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών με απώτερο σκοπό να ευαισθητοποιηθεί η διεθνής κοινότητα.

Αρκετά χρόνια πριν ο πολιτισμός και η κουλτούρα της εποχής ήταν ακόμη πολύ σκληρή και η διαφορετικότητα μη αποδεκτή. Τα άτομα με ψυχικά ή αναπτυξιακά προβλήματα ήταν παρεξηγημένα και κοινωνικά περιθωριοποιημένα.

Σήμερα, Άνθρωποι με σύνδρομο Down είναι Άνθρωποι που Δημιουργούν και Εμπνέουν!  

Ο Zhou Zhou, ή τυπικά Hu Yizhou είναι άνθρωπος με Σύνδρομο Down που το εξαιρετικό μουσικό του ταλέντο άνοιξε έναν Νέο Κόσμο γι ‘αυτόν.

Ο Pascal Dukenn είναι βέλγος ηθοποιός, που έπαιξε στην ταινία "Η Όγδοη Ημέρα" και έλαβε βραβείο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Όπως και πολλοί άλλοι άνθρωποι με σύνδρομο Down, μας διδάσκουν πως πράγματι…«Δεν υπάρχουν όρια να σε εμποδίσουν από αυτό που θες» .

Ο Δήμος Ναυπλιέων αγωνίζεται για μια ακόμα χρονιά για τους Ανθρώπους με σύνδρομο Down, να απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες, συμμετέχοντας ενεργά σε κοινωνικά δρώμενα και δράσεις της κοινότητας και της κοινωνίας στην οποία ανήκουν

logo nafplio dimos diaygeia logo ΔΕΥΑΝ