Ημέρες Ποίησης

21 Μαρ, 2022

 

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, και έχοντας ανακαινίσει το βαγόνι του ΟΣΕ, μπροστά από το Δημοτικό Ωδείο, ανακοινώνουν ότι θα πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις, καθ' όλη τη διάρκεια του επετειακού έτους 2022, τιμώντας επιστήμονες, καλλιτέχνες, ανθρώπους της τέχνης και των γραμμάτων με σκοπό οι ποιητές και οι λογοτέχνες του τόπου μας, να παρουσιάσουν το έργο τους, κάθε μήνα του έτους στο βαγόνι του ΟΣΕ.

Η παγκόσμια ημέρα ποίησης είναι μια αφορμή να θυμηθούμε ποιήματα που μας διαμόρφωσαν και που μας έκαναν να κατανοήσουμε τον κόσμο γύρω μας, ποιήματα που μας συγκίνησαν σε διαφορετικές στιγμές της ζωής μας, που μας πήγαν ένα βήμα πιο πέρα.

Ζούμε σε μια χώρα που αδιάλειπτα παράγει ποίηση 27 αιώνες. Έχουμε μια γλώσσα που μας χάρισε ποιητές παγκόσμιου μεγέθους. Από την Οδύσσεια μέχρι τον Καβάφη και από εκεί σε όλους τους ποιητές, που θα αναδειχθούν στο μέλλον, η ποίηση θα υπάρχει αδιάλειπτα στην κάθε μας μέρα, θα μας συγκινεί, θα μας υπενθυμίζει και θα μας προβληματίζει ως τέχνη και ως ανάγκη.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 30 𝜧𝜶𝝆𝝉ί𝝄𝝊 2022, 𝜼𝝁έ𝝆𝜶 𝜯𝜺𝝉ά𝝆𝝉𝜼 𝜿𝜶𝜾 ώ𝝆𝜶 19:00 στο βαγόνι του ΟΣΕ ( έμπροσθεν του Δημοτικού Ωδείου Ναυπλίου Κ. ΝΟΝΗΣ) σε συνεργασία με την Ένωση Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας και τον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου « Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ».
Ποιητές θα απαγγείλουν ποιήματά τους και θα ακουστεί μελοποιημένη ποίηση από συνθέτες και μουσικούς.

logo nafplio dimos diaygeia logo ΔΕΥΑΝ