Εβδομάδα σχολικού εθελοντισμού Let΄s do it Greece 2016

16 Απρ, 2016

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Σχολική εβδομάδα εθελοντισμού Let΄s do it Greece 2016, που από κοινού συνδιοργάνωσαν ο τομέας Περιβάλλοντος του ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων  και η Διεύθυνση Π.Ε. Αργολίδας.

Η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Μάρα Ελένη μαζί με τον επικεφαλής του Τομέα Περιβάλλοντος  κ. Εμμανουήλ Γεώργιο, πραγματοποίησαν μια σειρά ενημερωτικών και βιωματικών δραστηριοτήτων σε μαθητές σχολείων του δήμου Ναυπλιέων, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση τους, σε θεματικούς άξονες που άπτονται της περιβαλλοντική εκπαίδευσης. Επιμέρους στόχων των δραστηριοτήτων αυτών ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα εθελοντισμού και διάχυσης των γνωστικών και συμμετοχικών αποτελεσμάτων στη σχολική κοινότητα.

Στις δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν στο Βουλευτικό Ναυπλίου συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί με τους μαθητές τους ως εξής:

  • Δευτέρα 11 Απριλίου, 2ο Δημ. Σχ. Ναυπλίου, θεματικός άξονας: Υδατικοί πόροι-Νερό.
  • Τρίτη 12 Απριλίου, 4ο Δημ. Σχ. Ναυπλίου και 5ο Δημ. Σχ. Ναυπλίου, θεματικός άξονας: Τα αστικά απορρίμματα και η διαχείρισή τους.
  • Πέμπτη 14 Απριλίου, 1ο Δημ. Σχ. Ναυπλίου και 6ο Δημ. Σχ. Ναυπλίου, θεματικός άξονας: Τα οφέλη του δασικού οικοσυστήματος.
  • Παρασκευή 15 Απριλίου, Δημ. Σχ. Δρεπάνου, θεματικός άξονας: Η πρόληψη των φυσικών καταστροφών.

Στις  δράσεις αυτές οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους μέσω παρουσιάσεων, εκπαιδευτικών ντοκιμαντέρ και βιωματικών προσεγγίσεων. Επίσης οι μαθητές αφού ενημερώθηκαν και προβληματίστηκαν σε θέματα ορθής διαχείρισης του περιβάλλοντος, παρουσίασαν τις θεματικές τους ενότητες με βιωματικές και ομαδικές μεθόδους όπως παιχνίδι ρόλων κ.ά. Επιπλέον δεσμεύτηκαν να υλοποιήσουν δράσεις εθελοντισμού και ενημέρωσης (δενδροφυτεύσεις, δημιουργία αφίσας κ.ά.) στο σχολείο τους.


ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

pdfΠαρουσίαση "ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΙ"


ΔΑΣΙΚΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ

pdfΠαρουσίαση "ΔΑΣΟΣ & ΜΕΛΙΣΣΑ"


ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ

pdfΠαρουσίαση "Πρόληψη Φυσικών Καταστροφών"


ΥΔΑΤΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ

pdfΠαρουσίαση "ΥΔΑΤΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ"

pdfΠαρουσίαση "Εξοικονόμηση νερού στο σπίτι"

 

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016 10:32

logo nafplio dimos diaygeia logo ΔΕΥΑΝ