Συμβολική ποδηλατάδα στο Ναύπλιο για την "Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο" (βίντεο)

26 Σεπ, 2020


Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο  ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, δια των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων, συμμετείχαν στον εορτασμό της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο» με συμβολική δράση λόγω της πανδημίας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου το πρωί με σημείο αφετηρίας τα γραφεία του Δημοτικού Οργανισμού στην βίλα Ζυμβρακάκη. Ο Δήμος Ναυπλιέων συμμετέχει ενεργά και συμβάλλει στην κατεύθυνση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας με το άνοιγμα ενός ακόμη σταθμού ποδηλάτων μπροστά από το κτίριο της Βίλας Ζυμβρακάκη.

Επίσης, διοργάνωσαν:
- περιήγηση ποδηλάτων με συμβολικό χαρακτήρα στο κέντρο της πόλης
- έκθεση καλλιτεχνικών δημιουργιών μαθητών/-τριών με θέμα την «Βιώσιμη πόλη» και διάχυση των μηνυμάτων τους στην τοπική κοινωνία,
- και ενημέρωση των πολιτών του Ναυπλίου με φυλλάδιο που περιέχει θέματα βελτίωσης της καθημερινής ζωής στην πόλη.

 

Σήμερα και μετά το άνοιγμα του νέου σταθμού προκειμένου να γίνει προώθηση της μετακίνησης των πολιτών χωρίς αυτοκίνητο διατίθενται δωρεάν ποδήλατα στους δημότες (με σειρά προτεραιότητας) για μια σύντομη ποδηλατάδα.

Στις δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και την προώθηση της πεζής μετακίνησης, θα τηρηθούν απαρέγκλιτα οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για την προστασία από την λοίμωξη COVID-19.

Στο   παρακάτω βίντεο ο υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας Γιάννης Γιατράκος, η υπευθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας Ελένη Μάρα και η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ και Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Ναυπλιέων Μαρία Ράλλη

 

Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020 12:32

logo nafplio dimos diaygeia logo ΔΕΥΑΝ